Elton John, omagiu textierului său: Dacă nu ar fi fost el, nu aş fi fost aici. Probabil într-un McDonalds

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Elton John i-a adus un omagiu lui Bernie Taupin, textierul cu care colaborează de peste 50 de ani.

Elton John i-a transmis un omagiu sincer textierului său, Bernie Taupin, cu care colaborează de mai bine de cinci decenii. John și Taupin au fost premiați, miercuri, de Biblioteca Congresului SUA, ocazie cu care a ținut să sublinieze importanța pe care acesta din urmă a avut-o în cariera britanicului, transmite EFE.

În cadrul galei desfășurate la Washington, cântărețul britanic și textierul său au primit Premiul Gershwin pentru cântec popular, care din 2007 a mai fost acordat și altor legende ale muzicii, precum Stevie Wonder, Paul McCartney și Tony Bennett.

”Sunt fericit că am fost premiat împreună cu el, pentru că, dacă nu ar fi fost el, nu aș fi fost aici. El îmi dă versurile, iar eu scriu cântecele”, a explicat Elton John pe scenă alături de Taupin.

El chiar a glumit despre importanța pe care Taupin a avut-o pentru cariera sa: ”Fără versurile lui aș lucra într-un Walmart... Ei bine, nu avem Walmart în Anglia. Probabil într-un McDonalds”, a spus el, stârnind râsete din partea publicului.

Elton John, patru tipuri de premii internaționale

Interpretul în vârstă de 76 de ani - unul dintre puținii artiști care au fost premiați cu Grammy, Oscar, Emmy și Tony - a subliniat, de asemenea, importanța pe care muzica americană a avut-o de-a lungul carierei sale.

”Când eram mic, în suburbiile Londrei, singura muzică bună pe care o ascultam era cea americană. Cea britanică era de rahat”, își amintește el. Din acest motiv, a mulțumit Statelor Unite pentru moștenirea culturală pe care au lăsat-o lumii, printre care a citat muzica blues și jazz.

În plus, artistul, acum retras de pe scenă, a încântat publicul interpretând la pian trei dintre imnurile sale: ”Your Song”, ”Saturday Night's Alright for Fighting” și ”Mona Lisas And Mad Hatters”.

Alături de Elton John au urcat pe scenă trupe și cântăreți precum Metallica, Joni Mitchell, Annie Lennox, Billy Porter, Garth Brooks și Brandi Carlie, care i-au dedicat melodii.

După o carieră de 52 de ani, britanicul și-a luat rămas bun de la scenă cu un turneu care a început în 2018 și s-a încheiat anul trecut. De atunci, el s-a concentrat pe viața sa personală și pe promovarea fundației pentru combaterea maladiei SIDA, pe care înființat-o în 1992.

Pe covorul roșu al galei de miercuri, Annie Lennox a declarat pentru EFE că Elton John lasă o ”moștenire incomensurabilă” atât din punct de vedere muzical, cât și uman.

Ea a evidențiat amprenta muzicală de neșters a cântărețului britanic, lupta sa împotriva HIV, apărarea comunității LGTBI, sprijinul oferit tinerilor muzicieni și dragostea sa pentru arte.

”Viața lui nu seamănă cu a nimănui altcuiva. A dat atât de mult”, a spus Lennox, emoționată să fie prezentă la omagiul adus lui Elton John și lui Taupin, scrie Agrepres.

Vezi și: Obiecte personale ale lui Elton John, adjudecate cu sume fabuloase

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel