Obiecte personale ale lui Elton John, adjudecate cu sume fabuloase

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elton John / FOTO: https://www.facebook.com/EltonJohn/photos?
Elton John / FOTO: https://www.facebook.com/EltonJohn/photos?

La o licitație organizată la casa Christie's din New York, obiecte memorabile ale celebrului cântăreț Elton John au fost vândute pentru sume remarcabile. Printre acestea se numără pianul său cu coadă, adjudecat cu peste 200.000 de dolari, și un triptic creat de artistul Banksy, care a fost vândut pentru aproape 2 milioane de dolari. În total, vânzările au atins aproximativ 8 milioane de dolari. Această licitație este prima dintr-o serie dedicată artistului britanic și a atras atenția participanților din întreaga lume, informează AFP.

În incinta Rockefeller Center din Manhattan, unde celebra casă de licitaţii îşi are sediul, cizmele argintii marcate cu literele E şi J purtate de starul pop-rock în concert au fost vândute cu 94.500 de dolari - după ce au fost estimate la un preţ de vânzare cuprins între 5.000 şi 10.000 de dolari -, în timp ce o pereche de ochelari, emblematici pentru lookul cântăreţului britanic, şi-au găsit cumpărător pentru 22.680 de dolari, de zece ori mai mult decât estimarea anunţată.

În timpul celor opt vânzări fizice şi pe internet, organizate până la 28 februarie, colecţionarii vor putea să achiziţioneze, printre sutele de loturi puse în vânzare, şi ţinute de concert ale legendarului pianist, care şi-a luat adio de la scenă în 2023. Cum ar fi un ansamblu fildeş-auriu din anii 1970, conceput de creatoarea de modă Annie Reavey, vândut miercuri seară cu 12.600 de dolari.

Cele mai multe dintre obiecte provin din reşedinţa luxoasă pe care artistului o deţinea în Atlanta, care a fost vândută recent.

Muzicianul britanic, cunoscut pentru hiturile sale "Your Song", "Rocket Man", "I'm Still Standing" şi "Sacrifice", pentru costumele sale extravagante şi pentru angajamentul său în lupta împotriva SIDA, a făcut din capitala statului american Georgia baza turneelor sale din Statele Unite.

Această alegere a fost făcută din "motive personale", a explicat casa Christie's într-un comunicat.

Elton John a fost mult timp afectat de dependenţa de alcool şi droguri, iar "după ce s-a lăsat de băutură în 1990, a găsit alinare şi sprijin în această comunitate primitoare şi în centrele de dezintoxicare din oraş, cum ar fi Triangle Club, care au jucat un rol esenţial în recuperarea sa", potrivit casei de licitaţii.

Colecţia, alcătuită împreună cu soţul cântăreţului britanic, David Furnish, include lucrări ale artiştilor Keith Haring, Andy Warhol, Robert Mapplethorpe şi Richard Avedon şi atestă aprecierea cuplului faţă de arta contemporană.

Vânzările unor obiecte de colecţie aparţinând vedetelor din cultura pop au devenit unul dintre domeniile preferate ale caselor de licitaţii.

În septembrie anul trecut, o vânzare în serie a mii de obiecte care i-au aparţinut solistului trupei Queen, Freddie Mercury, a obţinut 40 de milioane de lire sterline (46,5 milioane de euro), incluzând şi un pian Yamaha la care artistul şi-a compus aproape toate lucrările, ce a fost vândut cu 2 milioane de euro. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel