Elon Musk: Pacientul cu cip în creier este capabil să deplaseze un mouse doar gândindu-se

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Captură Youtube
Captură Youtube

În prima actualizare din ianuarie, Musk a spus că pacientul face progrese "bune". Miliardarul speră ca tehnologia să poată trata în cele din urmă obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Primul pacient uman căruia i s-a implantat un cip cerebral de la Neuralink, compania lui Elon Musk, poate controla un mouse de calculator "doar gândind", a declarat miliardarul.

Musk - care a înființat compania în 2016 - a declarat că pacientul pare să se fi recuperat complet, iar compania încearcă acum să obțină de la acesta cât mai multe click-uri pe butonul mouse-ului.

"Progresul este bun. Pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative de care să știm", a declarat Musk în timpul unui eveniment pe Spaces, o modalitate de a avea conversații audio live pe X.

"Pacientul este capabil să deplaseze un mouse în jurul ecranului doar gândindu-se".

Cipul cerebral a fost implantat cu succes luna trecută, după ce compania a primit aprobarea pentru recrutarea pentru studiul pe oameni în septembrie.

Musk a declarat anterior că scopul cipului cerebral este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități precum Stephen Hawking să "comunice mai repede decât un licitator".

De asemenea, el a spus că ar putea fi capabil să trateze obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Procesul funcționează prin utilizarea unui robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfață creier-computer (BCI) într-o regiune a creierului care controlează intenția de a se mișca, potrivit SkyNews.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel