Elon Musk agită apele: A întrebat pe Twitter dacă ar trebui să-și vândă 10% din acţiunile Tesla. Răspunsul a venit fără echivoc

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Elon Musk i-a întrebat sâmbătă pe cei 62 de milioane de admiratori ai lui de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile pe care le deţine în compania Tesla şi a promis că va respecta decizia acestora, informează AFP.

Controversatul patron al producătorului de automobile electrice Tesla pare că a dorit să reacţioneze astfel în urma unei noi propuneri a politicienilor din Partidul Democrat, care ar dori să impună impozite mai mari pentru oamenii cu averi foarte mari, vizând acţiunile deţinute de aceştia, care sunt taxate în general doar atunci când sunt vândute.

"S-a vorbit mult în ultima vreme despre veniturile nerealizate ca despre un instrument de evaziune fiscală, iar eu propun, deci, să vând 10% din acţiunile mele în compania Tesla", a scris Elon Musk într-un mesaj publicat pe Twitter.

"Sunteţi de acord?", i-a întrebat el pe admiratorii lui de pe această reţea de socializare, propunându-le să răspundă prin "da" sau "nu".

"Voi respecta rezultatele acestui sondaj, indiferent de rezultatul lui", a adăugat miliardarul american de origine sud-africană.

Utilizatorii Twitter au decis



57,9% dintre persoanele care au participat la un sondaj pe Twitter au spus că Musk ar trebui să vândă aproximativ 10% din acţiunile pe care le deţine la producătorul de vehicule electrice.

Reacţia lui Musk vine ca urmare a unei noi propuneri a politicienilor din Partidul Democrat, care ar dori să impună impozite mai mari pentru oamenii cu averi foarte mari, vizând acţiunile deţinute de aceştia, care sunt taxate în general doar atunci când sunt vândute.

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deţinea la 30 iunie aproximativ 17% din acţiunile în circulaţie ale companiei Tesla, care valorează în prezent 208,37 de miliarde de dolari. Antreprenorul a primit, de asemenea, un pachet important de opţiuni de cumpărare de acţiuni şi de acţiuni convertibile ca mijloc de remunerare.

Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani


Prin intermediul participaţiilor sale în alte companii, precum Neuralink şi mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

"Vă rog să ţineţi cont de faptul că eu nu primesc de nicăieri un salariu în numerar sau bonusuri. Nu am decât acţiuni, iar singura modalitate pentru mine de a-mi plăti impozitele personale este aceea de a vinde acţiuni", a adăugat Elon Musk, transmite Agerpres. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel