Faceți cunoștință cu părintele Snapchat. A cunoscut gustul succesului în timp record

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
El a cunoscut rețeta succesului în timp record
El a cunoscut rețeta succesului în timp record

La 31 de ani are cel puțin 4 miliarde de dolari, una dintre cele mai frumoase femei din lume este soția lui, iar cel de-al doilea copil este pe drum.

Evan Spiegel, co-fondatorul aplicaţiei Snapchat este cel mai împlinit bărbat, bărbatul se consideră norocos pentru ceea ce are. Drumul lui către succes nu a fost deloc anevoios, ba mai mult, tânărul miliardar susține că a făcut totul din plăcere. La 16 ani, Spiegel a primit o maşină Cadillac Escalade, după ce şi-a luat carnetul de şofer. El a învăţat la şcoală privată Crossroads din Santa Monica, unde cursurile costau sute de mii de dolari. 

La acea vreme, el a obţinut un internship la Red Bull. De asemenea, îşi dorea să conducă o maşină cu un consum mai bun. Aşa că, în 2008, le-a cerut părinţilor să îi cumpere un BMW 550i, care avea o valoare de piaţă de 75.000 de dolari. Spiegel consideră că un automobil scump e o răsplată pentru muncă sa.

Ulterior, Spiegel a urmat cursuri de design de produse la Stanford, unde i-a întâlnit pe cei care aveau să devină co-fondatorii Snapchat: Reggie Brown şi Bobby Murphy.

„Nu eram foarte populari, asa ca am început sa facem lucruri interesante pentru a fi bagați in seamă”, a mărturisit Murphy, citat de Forbes.

Cei trei făceau parte din frăţia Kappa Sigma şi le plăceau să petreacă. Însă momentul de inspiraţie i-a venit lui Spiegel cu ocazia unei conferinţe organizate la Stanford, în cadrul căreia a ascultat discursuri ţinute de CEO-ul Google de atunci, Eric Schmidt, şi co-fondatorul YouTube, Chad Hurley.

De asemenea, Spiegel s-a împrietenit cu fondatorul Intuit, Scott Cook, care l-a luat sub aripa să şi l-a integrat într-un proiect de-al său. Omul de afaceri a investit la început în Snapchat, dar doar pentru că Spiegel l-a impresionat foarte mult. El nu a crezut în ideea unei aplicaţii care permite utilizatorilor să posteze fotografii care dispar după un anumit timp, dar l-a ajutat oricum.

Citește și: Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

Înainte de absolvire, Evan Spiegel a renunţat la cursuri pentru a munci 100% pentru Snap, de aceea nu a terminat Universitatea Stanford. A participat la ceremonia de absolvire, dar pentru a încheia situaţia mai avea nevoie de câteva credite. Din cauza aceasta, Spiegel s-a simţit prost şi ruşinat de eşecul său.

Prima variantă a aplicaţiei a fost creată în anul 2012, iar “biroul” companiei era casa tatălui său. Ulterior, ei şi-au mutat sediul companiei. Chiar dacă biroul a fost mutat, Spiegel a continuat să locuiască în casă părinţilor mulţi ani, pentru că nu îşi permitea o chirie, dar asta a fost până în 2014 când și-a cumpărat prima casă în valoare de 3,3 milioane de dolari.

El o are ca parteneră de viaţă pe supermodelul Miranda Kerr. Cuplul a cumpărat în mai 2016 o proprietate în valoare de 12 milioane de dolari, care a aparţinut lui Harrison Ford, iar în luna iulie a anului trecut cei doi s-au logodit. Nici îngerașul Victoria's Secret nu s-a lăsat la soțul miliardar, ea este una dintre cele mai cunoscute modele din lume, a câştigat 4,3 milioane de lire sterline în anul 2015. 

În 2018 a dat naștere primului copil pe care îl are cu Evan Spiegel, iar în 2019 frumoasa Miranda a anunțat că urmează cel de-al treilea copil, ea având primul copil dintr-o relație anterioară cu actorul Orlando Bloom.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel