Egiptul va avea tren de mare viteză. A semnat un contract de 8,7 miliarde dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Un proiect extrem de ambițios
Un proiect extrem de ambițios

Proiectul la care participă compania Siemens Mobility presupune utilizarea unor trenuri capabile să atingă 230 de kilometri pe oră, iar linia va fi complet electrificată.

Pe liniile complet electrificate, trenurile vor circula de la Marea Roșie la Marea Mediterană, printre alte destinații. Potrivit Siemens Mobility, electrificarea rețelei va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 70% față de călătoria cu autobuzul sau cu mașina. Reprezentanții companiei au subliniat că proiectul va avea ca rezultat "al șaselea cel mai mare sistem feroviar de mare viteză" din lume.

Siemens Mobility - o companie administrată separat de gigantul industrial Siemens - a semnat contractul de dezvoltare a liniei de cale ferată cu Autoritatea Națională Egipteană pentru Tuneluri, precum și cu partenerii de consorțiu The Arab Contractors și Orascom Construction.

Într-o declarație, Siemens Mobility a precizat că partea sa din contractul combinat va fi în valoare de 8,1 miliarde de euro, adică aproximativ 8,7 miliarde de dolari. Această cifră include un contract de 2,7 miliarde de euro semnat în septembrie 2021 pentru linia inițială a proiectului.

Noua rețea din Egipt va fi formată din trei părți: o linie de 660 de kilometri, anunțată anterior, care va lega Ain Sokhna, la Marea Roșie, de Alexandria și Marsa Matrouh, pe coasta mediteraneană a Egiptului; o linie de aproximativ 1.100 de kilometri între Cairo și Abu Simbel, în apropiere de granița cu Sudanul; și o secțiune de 225 de kilometri între Luxor și Hurghada, la Marea Roșie.

"Împreună cu partenerii noștri, vom dezvolta de la zero o rețea feroviară cuprinzătoare, de ultimă generație, care va reprezenta un model pentru regiune în ceea ce privește modul de instalare a unui sistem de transport integrat, durabil și modern", a declarat Michael Peter, CEO-ul Siemens, Michael Peter Mobilitate, a declarat.

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel