Două nave s-au ciocnit în Marea Baltică. Meteorologii danezi: În zonă era ceață

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică, în sudul Suediei. Una dintre nave era înregistrată în Danemarca, iar cealaltă era britanică, a precizat televiziunea publică suedeză SVT.

"Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm exact cum s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze, Jonas Franzen.

"Nava daneză avea cel puțin două persoane la bord", a precizat Franzen.

O amplă operațiune de salvare era în curs de desfășurare, a precizat SVT. Agenția suedeză de știri TT a citat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă suedeze care a declarat că una dintre nave avea 90 de metri lungime, iar cealaltă 55 de metri.

În zonă era ceață

 

Accidentul s-a petrecut în apele teritoriale suedeze, iar cele două nave navigau în aceeași direcție când s-au ciocnit, scrie Reuters.

Citește și: Stare de dezastru major în Kentucky. Tornadele au împrăștiat diverse obiecte până la sute de kilometri distanță

Un purtător de cuvânt al Institutului danez de Meteorologie a declarat că în zonă era ceață la momentul accidentului, care a survenit în jurul orei locale 3:30 (02:30 GMT).

Centrul de operațiuni al forțelor de apărare daneze a transmis că nava britanică era încă funcțională, iar echipajul era în siguranță.

Incidentul a avut loc în apele teritoriale suedeze, iar Danemarca a ajutat autoritățile suedeze la operațiunile de salvare. O navă de salvare a fost trimis de pe insula Bornholm, iar un elicopter fusese de asemenea trimis din partea daneză, precizează DCNews, care citează Publika.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel