Stare de dezastru major în Kentucky. Tornadele au împrăștiat diverse obiecte până la sute de kilometri distanță

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Tornada Kentucky, SUA / Foto: twitter, Justin Michaels
Tornada Kentucky, SUA / Foto: twitter, Justin Michaels

Guvernatorul statului Kentucky a arătat că tornadele au fost cele mai distrugătoare din istoria acestui stat şi că au fost doborâte până şi cele mai solide structuri din oţel şi cărămidă. Una dintre tornade a devastat 365 de km de teren, aproape tot teritoriul acestui stat, a menţionat Beshear.

Joe Biden a declarat duminică stare de dezastru federal major în statul Kentucky, lovit vineri de o serie de tornade ucigaşe, deschizând astfel calea pentru ajutor federal suplimentar, a transmis Casa Albă într-un comunicat, informează Reuters.

În baza declarării stării de urgenţă, asistenţa era limitată la 5 milioane de dolari, potrivit site-ului FEMA.

Starea de dezastru major nu are astfel de limite şi 'pune la dispoziţie o gamă largă de programe de asistenţă federală pentru persoane individuale şi infrastructură publică, inclusiv fonduri pentru operaţiuni atât de urgenţă, cât şi permanente'.

Potrivit Casei Albe, persoanelor afectate din opt comitate le va fi acordat ajutor federal care va include indemnizaţii pentru locuire temporară şi reparare de case, împrumuturi pentru acoperirea daunelor neasigurate, alte programe pentru a ajuta persoanele fizice şi afacerile să-şi revină după dezastru.

Guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, solicitase oficial duminică declararea acestei stări, după ce tornadele au pus la pământ orăşelul Mayfield şi au distrus o fabrică de lumânări.

Citește și: Prognoză care dă fiori bucureștenilor: Reabilitarea termoficării va dura aproape 90 de ani

O fotografie, purtată de vânt la 210 kilometri distanță

O fotografie de familie, smulsă dintr-o casă devastată vineri seară de tornadele care s-au produs în Statele Unite, a parcurs o distanţă de peste 200 de kilometri fiind transportată de vânt.

Ieşind sâmbătă dimineaţă din locuinţa ei din oraşul New Albany, situat în statul Indiana, Katie Posten a observat o fotografie alb-negru, lipită de unul dintre geamurile automobilului ei, scrie Agerpres.

Imaginea, ce arată o femeie purtând o rochie cu dungi şi ţinând în braţe un copil, afişează pe verso mesajul "Gertie Swatzell şi JD Swatzel, 1942" şi prezintă toate caracteristicile unei fotografii de familie.

Katie Posten a avut ideea de a publica imaginea pe conturile ei de Twitter şi Facebook, în speranţa că îi va găsi pe proprietarii fotografiei.

Mesajul ei online, distribuit pe scară largă de comunitatea de internauţi, i-a permis să intre în contact cu o familie din Dawson Springs, un oraş din statul Kentucky, parţial distrus de forţa tornadelor.

Un membru al familiei Swatzell a recunoscut fotografia şi a identificat persoanele care apar în ea. "Wow! Când te gândeşti că a călătorit atât de departe. Este vorba despre bunicii tatălui meu", a scris Cole Swatzell pe Facebook.

Aproximativ 210 kilometri despart oraşele Dawson Springs şi New Albany, două comunităţi aflate în state americane diferite.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel