Donații de 1 milion de lire. Autoarea romanului Harry Potter: ”Mi-aș dori să pot folosi magia”. Ajutor pentru copiii ucraineni

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

J. K. Rowling trece la fapte și donează pentru copiii aflați în dificultate.

Autoarea romanului Harry Potter, J. K. Rowling, va dona suma necesară pentru a strânge 1 milion de lire sterline ( 1,3 milioane de dolari).

Fondurile sunt destinate a-i ajuta pe copiii ucraineni afectați de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

”Voi completa și eu donațiile făcute pentru acest apel (ajutorarea copiilor ucraineni n.r.) cu până la un milion de lire sterline. Mulțumiri tuturor celor care ați donat deja, ajutați Fundația Lumos ( Lumos este o organizație caritabilă internațională neguvernamentală fondată de JK Rowling n.r.) să facă o muncă importantă pentru unii dintre cei mai vulnerabili copii din Ucraina”, a scris scriitoarea pe Twitter.

Rowling a susținut public Ucraina, care a fost atacată de Rusia.

„Este unul dintre acele momente în care chiar mi-aș dori să pot folosi magia”, a scris ea.

Mai târziu, Rowling a cerut public sprijin pentru a-i ajuta pe micuții ucraineni care sufereau de atacul invadatorilor ruși. „Războiul distruge copilăria și sfâșie familiile. Lumos cere ajutor pentru aproximativ 100.000 de copii din orfelinatele din Ucraina”, a scris Rowling.

Boicot pe toată linia pentru Rusia

Peste 100 de mărci globale și-ar fi suspendat activitatea pe piața rusească.

Rusia se confruntă cu un număr tot mai mare de sancțiuni din partea țărilor și organizațiilor de pe tot globul, în urma atacului său asupra Ucrainei de la sfârșitul lunii trecute, care a escaladat într-un potențial război mondial.

Din cauza războiului din Ucraina, peste 100 de mărci mondiale ar fi părăsit piața rusă, susțin autoritățile ucrainene.

Centrul ucrainean de Combatere a Dezinformării spune că printre companiile care au suspendat serviciile pentru piața rusă se numără:

Apple, Audi, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Dell, DHL, Ericsson, Ford, HP, Harley Davidson, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk, Nike, Scania, Porsche, Renault, OnlyFans, AMD, Adobe, BMW, Dropbox (în câteva zile), FedEx, Intel, Mercedes, Nestle.

Boeing și Exxon Mobil la Ford Motor au anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia, în timp ce British Petrolium și Shell au anunțat că vor renunța la activele din Rusia.

Citește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel