Boicot pe toată linia pentru Rusia. Peste 70 de mărci globale și-ar fi suspendat activitatea pe piața rusească

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Companiile occidentale au impus o serie de restricții pentru piața rusească.

Rusia se confruntă cu un număr tot mai mare de sancțiuni din partea țărilor și organizațiilor de pe tot globul, în urma atacului său asupra Ucrainei de la sfârșitul lunii trecute, care a escaladat într-un potențial război mondial.

Din cauza războiului din Ucraina, peste 70 de mărci mondiale ar fi părăsit piața rusă, susțin autoritățile ucrainene.

Centrul ucrainean de Combatere a Dezinformării spune că printre companiile care au suspendat serviciile pentru piața rusă se numără:

Apple, Audi, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Dell, DHL, Ericsson, Ford, HP, Harley Davidson, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk, Nike, Scania, Porsche, Renault, OnlyFans, AMD, Adobe, BMW, Dropbox (în câteva zile), FedEx, Intel, Mercedes, Nestle.

Boeing și Exxon Mobil la Ford Motor au anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia, în timp ce British Petrolium și Shell au anunțat că vor renunța la activele din Rusia.

Apple a declarat că a oprit vânzările de iPhone-uri și alte produse.

Mercedes-Benz Group analizează opțiunile legale pentru a renunța cât mai repede la participația de 15% din Kamaz, iar General Motors și BMW au declarat că vor suspenda toate exporturile. În plus, BMW a adăugat că va opri producția pe teren în această țară, arată mediafax.

Serviciile de internet

Apple, care a declarat că face modificări la aplicația sa Maps pentru a proteja civilii din Ucraina. "Suntem profund îngrijorați de invazia rusă în Ucraina și suntem alături de toți oamenii care suferă din cauza violențelor", a declarat Apple.

Rusia a fost interzisă și de Apple Pay, Amazon, CEX Io, Etsy, Google Pay, Google Maps, Paysera, Samsung pay. , Instagram și Facebook  au anunțat că vor bloca bloca toate încercările de dezinformare.

În plus, Rusia a fost suspendată de la participarea la următoarele evenimente: Festivalul de la Cannes, Eurovision, Formula 1, FIFA, MOK, Mobile World Congress, NHL și Adidas au refuzat să lucreze cu echipa națională de fotbal a Rusiei.

BBC, Cinema 4D, Disney, Netflix, Sony, Paramount au decis să oprească difuzarea în Rusia. Și sistemele internaționale de plată, Mastercard, PayPal, au impus restricții utilizatorilor ruși.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel