Doi bărbaţi au fost arestaţi, după ce au trimis prin curier 25 kg de droguri în România din Spania

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Doi bărbaţi au trimis din Spania spre România, prin curier, 25 de kilograme de droguri. Cei doi au fost arestaţi. 

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru că ar fi expediat, din Spania, 25 kilograme de canabis şi haşiş prin intermediul unei firme de curierat către România.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.

În ambele cauze, s-a reţinut că bănuiţii s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi achiziţionat peste 10 kilograme de canabis şi un kilogram de haşiş, respectiv aproximativ 10 kilograme de canabis, pe care le-ar fi ambalat şi expediat prin intermediul unei firme de curierat către România.

"La data de 8 martie, persoanele bănuite au fost prinse în flagrant delict de către organele de urmărire penală în timp ce ridicau, din municipiul Bucureşti, coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc, ce erau destinate comercializării către consumatori din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov", arată sursa citată.

Joi, procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus, în cele două dosare distincte, reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

"În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile", precizează IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT, arată Agerpres. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel