Discuri de frână contrafăcute, aduse pentru șoselele patriei. Captura din portul Constanţa

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Mii de discuri de frână pentru diferite tipuri de autovehicule, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de circa 1 milion de lei, au fost depistate în portul Constanţa, marfa fiind importată din China de o societate comercială din judeţul Mureş, a informat vineri Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au descoperit piesele auto neconforme în urma verificării unui container.

”În data de 16.12.2021, o echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Mureş. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interior se aflau mai multe baxuri ce conţineau 3.022 discuri de frână, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, bunurile, cu o valoare de aproximativ 1 milion de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale. 

Citește și: Guvernul a anunțat: De la 1 ianuarie TVA 5% la energia termică pentru populaţie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel