Descoperire SURPRINZĂTOARE în Arabia Saudită. China e și ea implicată

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Descoperire SURPRINZĂTOARE în Arabia Saudită. Cine s-ar fi gândit
Descoperire SURPRINZĂTOARE în Arabia Saudită. Cine s-ar fi gândit

Serviciile secrete americane au reușit, cu ajutorul imaginilor din satelit, să descopere în Arabia Saudită ceva greu de crezut până, ceva care încurcă și mai multe jocurile din Orientul Mijlociu. Din fotografiile făcute de pe orbită arată că autoritățile de la Riad își construiec, în prezent, propriile rachete balistice cu ajutorul Chinei.

Potrivit CNN, satelitul american Planet a descoperit că, între 26 octombrie și 2 noiembrie 2021, au fost efectuate teste pentru rachete de pe un poligon din apropierea orașului Dawadmi. Experții sunt de părere că fotografiile reprezintă prima dovadă clară că întreprinderea a fost adaptată pentru a produce rachete  balistice. Acest fapt ar putea îngreuna serios eforturile administrației americane de a limita ambițiile nucleare ale Iranului, principalul rival regional al Arabiei Saudite.

Beijingul bagă spaima-n vedete: Starurile din industria showbiz-ului au 10 zile să-și plătească taxele, altfel riscă închisoarea

Se știe că Arabia Saudită obișnuia în trecut să cumpere rachete balistice din China, deoarece nu dispunea de tehnologie și facilități de producție proprii.

SUA consideră că Teheranul nu va accepta să înceteze să mai producă rachete balistice dacă Arabia Saudită începe să le producă pe ale sale. "În timp atenția majorității s-a concentrat pe programul de rachete al Iranului, nimeni nu a văzut sau nu a vrut să vadă, să observe, să sesizeze faptul că saudiții dezvoltă tehnologie specifică rachetelor”, a declarat Jeffrey Lewis, profesor la Middlebury Institute for International Studies.

Citește continuarea pe DCBusiness.ro

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel