Declaraţia UNICĂ trebuie depusă până pe 25 mai. Contribuabili pot redirecționa 3,5% din impozit

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
ANAF, taxe și impozite
ANAF, taxe și impozite

Contribuabilii mai au trei săptămâni pentru a depune Declaraţia Unică (DU).

ANAF reaminteşte contribuabililor că termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de 25 mai 2022, inclusiv.

Cine este obligat să depună Declarația

Toate persoanele care au obținut venituri ca PFA sau din chirii, drepturi de autor trebuie să depună Declarația până la 25 mai. Totodată, aceștia pot să depună formularul 230 privind direcționarea procentului de 3,5% din impozit către un ONG.

Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal, scrie Agerpres.

Totodată, ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

În plus, pe pagina de Facebook a ANAF şi pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a DU. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel