Deces în timpul unui concert la Munchen. Chiar dirijorul a murit

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Dirijorul austriac Stefan Soltész a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert la München, a anunţat sâmbătă Opera de Stat Bavareză, potrivit AFP.

"Cu consternare şi profundă tristeţe (Opera de Stat Bavareză) trebuie să anunţe decesul lui Stefan Soltész", a indicat instituţia într-un comunicat.

Soltész a murit vineri seara "după ce s-a prăbuşit în timp ce dirija opera 'Femeia tăcută' de Richard Strauss la Teatrul Naţional" din München, sediul Operei de Stat Bavareze, precizează comunicatul.

Nu au fost disponibile imediat detalii privind cauza morţii maestrului.

Directorul general al Operei de Stat Bavareze, Serge Dorny, s-a declarat într-un tweet "profund întristat" de moartea dirijorului, în vârstă de 73 de ani. "Pierdem un dirijor talentat", a adăugat acesta.

În lunga sa carieră, maestrul austriac de origine ungară a dirijat în operele din Viena, Graz, Hamburg şi Berlin.

A fost director muzical la Staatstheater Braunschweig (centrul Germaniei) din 1988 până în 1993 şi dirijor al Operei Flamande din Antwerpen şi Gent din 1992 până în 1997.

Stefan Soltész a debutat pe scena Operei de Stat Bavareze în 1995, scrie Agerpres.

Șapte muzee din Europa pe care le puteți vizita... online

Muzeele europene găzduiesc unele dintre cele mai bune capodopere artistice și cele mai vechi artefacte antice din lume. Dar nu este întotdeauna ușor să vezi aceste comori. De prea multe ori, vizitatorii trebuie să petreacă ore întregi așteptând la coadă pentru a le vizita. Din fericire, unele dintre cele mai bune muzee de pe continent sunt accesibile pentru a fi vizitate și online, din confortul propriei case.  Mai nou, în era digitală, puteți face o plimbare prin British Museum, puteți intra în Rjiksmuseum din Amsterdam și puteți examina sculpturile din Florența, toate acestea într-o singură zi, conform Euronews.com.

Iată șapte dintre cele mai bune muzee și expoziții virtuale pe care să le vizitați în această vară, online.

1. Muzeul Britanic, Londra

Cu peste 8 milioane de exponate, acest muzeu găzduiește una dintre cele mai mari colecții din lume. Datorită parteneriatului pe care muzeul îl are cu Google Arts and Culture, majoritatea exponatelor pot fi vizualizate online gratuit. De la lumea islamică antică, la mumii egiptene, există ceva pentru toată lumea. Dacă numărul mare de exponate vi se pare un pic copleșitor, aruncați o privire la una dintre „poveștile” prezentate de personalul muzeului. Printre cele mai importante, se numără un tur al artei celtice din Epoca Fierului și o privire aprofundată asupra Pietrei Rosetta.

2. Muzeul Relațiilor Distruse, Zagreb

Uneori, relațiile nu durează, dar obiectele da. Acest muzeu unic, care adăpostește sute de obiecte donate, documentează despărțirile prin intermediul obiectelor care supraviețuiesc relațiilor amoroase. De la o pereche de pantofi stiletto și până la o șapcă veche de marinar, obiectele din acest muzeu oferă o perspectivă emoționantă asupra iubirii și pierderii. O mare parte a colecției poate fi vizitată online.

3. Rijksmuseum, Amsterdam

Muzeul național al Țărilor de Jos primește peste 2,5 milioane de vizitatori pe an. Mulți sunt atrași de picturile maeștrilor olandezi, printre care se numără Lăptăreasa lui Vermeer și Rondul de noapte al lui Rembrandt. Prin intermediul internetului, oamenii pot vedea în detaliu cele mai faimoase picturi ale muzeului.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC NEWS

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel