Decernarea premiilor Emmy se amână cu 4 luni, din cauza grevei de la Hollywood

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Pexels
Pexels

Premiile Emmy vor fi decernate cu 4 luni mai târziu decât era programat iniţial. 

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, echivalentul Premiilor Oscar pentru televiziune, a fost amânată cu aproape patru luni, au anunţat joi organizatorii, în timp ce greva actorilor şi scenariştilor paralizează Hollywood-ul, informează AFP.

Gala, programată iniţial pentru data de 18 septembrie, va avea loc jumătatea lui ianuarie 2024, au anunţat într-un comunicat comun postul de televiziune Fox şi Television Academy, care organizează ceremonia şi decernează aceste premii.

"Suntem încântaţi să anunţăm că cea de-a 75-a ceremonie a Emmy Awards va fi difuzată luni, 15 ianuarie 2024", a declarat un purtător de cuvânt al postului de televiziune Fox, care difuzează gala.

Acesta este cel mai important eveniment din industria audiovizualului care este afectat până în prezent de greva scenariştilor şi actorilor, prima lor revendicare comună din istoria industriei hollywoodiene din ultimii 63 de ani.

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy a fost amânată ultima dată în 2001, în urma atentatelor de la 11 septembrie.

După mai bine de 100 de zile de grevă nu s-a ajuns încă la un acord între reprezentanţii scenariştilor şi cei ai studiourilor pentru o mai bună remunerare a primilor cu profiturile obţinute din streaming, sau pentru reglementarea utilizării inteligenţei artificiale (IA) în industrie. Actorii s-au alăturat grevei în luna iulie, scrie Agerpres. 

Premiile Emmy sunt un set de premii anuale acordate în industria televiziunii pentru recunoașterea excelenței în diferite aspecte ale producțiilor de televiziune. Numele "Emmy" este inspirat din cuvântul "Immy", o apelativ pentru tuburile electronice utilizate în televizoarele vechi. Iată o scurtă istorie a premiilor Emmy:

Începuturile și dezvoltarea: Premiile Emmy au fost create în 1949 de către Academia Televiziunii și Artei Filmului (Academy of Television Arts & Sciences, sau ATAS). Primul eveniment de decernare a premiilor a avut loc pe 25 ianuarie 1949. Inițial, premiile Emmy erau acordate doar pentru realizări tehnice și de inginerie, dar au evoluat ulterior pentru a include recunoașterea excelenței în diverse categorii artistice.

Categorii și ceremonii: Premiile Emmy sunt împărțite în numeroase categorii, care acoperă o gamă largă de genuri și aspecte ale producțiilor de televiziune, cum ar fi comedii, drame, miniseriale, filme de televiziune, regie, scriere, efecte speciale și multe altele. Ceremoniile de decernare a premiilor Emmy sunt organizate în fiecare an și pot fi difuzate la televizor. Cele mai cunoscute ceremonii sunt cele ale Premiilor Primetime Emmy, care se concentrează pe programele și serialele difuzate în timpul primei ore de difuzare în Statele Unite.

Diverse tipuri de premii Emmy: Pe lângă Premiile Primetime Emmy, există și alte categorii de premii Emmy, cum ar fi Premiile Daytime Emmy (pentru programele de televiziune difuzate în timpul zilei), Premiile Sports Emmy (pentru realizări în domeniul sporturilor), Premiile News and Documentary Emmy (pentru programe de știri și documentare) și multe altele.

Recorduri și influențe: De-a lungul anilor, diferite seriale și personalități ale televiziunii au stabilit recorduri și au avut un impact semnificativ asupra premiilor Emmy. De exemplu, seriale precum "Game of Thrones" și "Saturday Night Live" au câștigat multiple premii Emmy și au influențat cultura pop. Actorii și actrițele remarcabile precum Lucille Ball, Mary Tyler Moore, Kelsey Grammer și Julia Louis-Dreyfus au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor în industria televiziunii prin premii Emmy.

Evoluții tehnologice: Odată cu avansul tehnologic, premiile Emmy s-au adaptat și au recunoscut inovațiile în producția de televiziune, cum ar fi tehnologia digitală, efectele speciale, animația computerizată și transmisia prin streaming.

Premiul International Emmy: În plus, există și Premiile Internaționale Emmy, care recunosc excelența în televiziune din afara Statelor Unite. Aceste premii sunt acordate producțiilor televizate străine care au avut un impact semnificativ la nivel global, scrie Chat GPT.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel