De la geniu la nebunie: Dezvăluiri șocante despre toanele ascunse ale marilor artiști

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
De la geniu la nebunie: Dezvăluiri șocante despre toanele ascunse ale marilor artiști
De la geniu la nebunie: Dezvăluiri șocante despre toanele ascunse ale marilor artiști

Toţi avem obiceiurile noastre ciudate, însă marii artişti, scriitori şi pictori, depăşesc toate aşteptările.

Fiecare persoană are propriile metode pentru a-şi recăpăta energia şi a lucra mai eficient în timpul orelor de muncă. Atunci când se confruntă cu lipsa de inspiraţie, unii scriitori adoptă abordări neaşteptate.

De exemplu, Dan Brown se suspendă într-o pereche de cizme gravitaţionale. Această tehnică, cunoscută sub numele de terapie de inversiune, este în mod obişnuit utilizată pentru ameliorarea durerilor de spate. Pentru el, această practică ajută la eliberarea minţii şi îi permite să scrie bestseller-urile pentru care este cunoscut. Alţi scriitori, precum Virginia Woolf, Ernest Hemingway şi Charles Dickens, preferă să lucreze în picioare, renunţând să stea jos.

Obiceiurile bizare ale lui Salvador Dalí

Salvador Dalí, pictorul cunoscut pentru excentricitățile sale, găsea inspirație într-un mod inedit - în timpul somnului. Cu adevărat, el nu încerca să se odihnească, ci căuta idei noi. El își valoriza puterea stării hipnagogice, momentul de tranziție între starea de veghe și somnul profund, când conștiința și visarea se amestecă. În acest moment, ideile bizare apar în minte și mai târziu ne amintim doar vag de ele. Dalí folosea această stare pentru a crea opere noi.

Înainte de a adormi, el se întindea în pat cu o lingură așezată între degetul mare și arătător, apoi punea o farfurie pe podea, în dreptul lingurii. În timp ce adormea, corpul său se relaxa și lingura cădea din mână, lovind farfuria. Zgomotul îl trezea în momentul exact în care se afla în mijlocul stării hipnagogice, iar renumitul pictor reproducea în picturile sale ceea ce văzuse în acea primă fază a somnului.

Pablo Picasso purta un revolver

Un alt pictor, Pablo Picasso, a fost influențat de scriitorul francez Alfred Jarry, care era cunoscut pentru obiceiul său de a purta mereu o armă încărcată, pregătit să tragă în orice moment, dacă situația o cerea. Aflând despre acest comportament al lui Jarry, Picasso a început să poarte și el un revolver permanent, chiar se spune că ar fi moștenit chiar arma lui Jarry după moartea acestuia. Pictorul a dezvoltat obiceiul de a-i amenința cu arma pe cei care găseau operele sale plictisitoare.

Shiller nu putea scrie fără să simtă miros de fructe putrede

Pe biroul filozofului, poetului și dramaturgului german Friedrich Schiller se aflau mai multe lucruri decât s-ar fi așteptat cineva. În afară de coli de hârtie și instrumente de scris, el păstra fructe în putrefacție. Atunci când scriitorul Goethe l-a vizitat într-o zi, a fost copleșit de mirosul insuportabil al merelor stricate de pe biroul lui Schiller. Soția lui Schiller, Charlotte, i-a explicat că acest miros inexplicabil îl inspira pe soțul ei să scrie. Fără acea "aromă", el nu putea fi productiv.

Poetul Pablo Neruda scria numai cu cerneală verde

A fost nu numai poet, ci şi diplomat, om politic şi laureat al Premiului Nobel. Chilianul Pablo Neruda a scris unele dintre cele mai importante poezii ale secolului al XX-lea. Deosebit era şi modul în care a scris poeziile sale. Neruda prefera să scrisul cu cerneală verde, deoarece credea că este culoarea speranţei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel