De ce nu trebuie să-ți tai niciodată unghiile noaptea. Nu te-ai fi gândit la asta

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Ivan Shimko
Sursa foto: unsplash, autor Ivan Shimko

Superstițiile sunt credințe sau practici considerate iraționale sau supranaturale. Ele sunt atribuite destinului, magiei, supranaturalului sau fricii de necunoscut. Dar pentru cei care cred, aceste superstiții sunt luate în serios. O superstiție care este crezută pe scară largă în unele culturi se învârte în jurul impactului potențial al tăierii unghiilor pe timp de noapte, care ar trebui evitată cu orice preț.

Ce superstiții sunt asociate cu tăierea unghiilor noaptea?

Superstițiile sunt mai răspândite în unele culturi decât în altele. Există superstiții care sunt luate mai în serios, cum ar fi o superstiție din culturile hindusă, japoneză și alte culturi asiatice care le interzice să-și taie unghiile noaptea.

În cultura hindusă

În India, cei care practică hinduismul cred cu tărie că unghiile și părul nu trebuie tăiate noaptea. Această noțiune este atribuită lui Lakshmi, zeița hindusă a bogăției și a norocului.

Unghiile, în special cele de la picioare, și părul au bacterii pe și sub ele. Teoria este că tăierea unghiilor pe timp de noapte lasă murdărie prin casă.


Hindușii cred că prezența murdăriei în casă va fi văzută ca un semn de lipsă de respect, atrăgând mânia ei asupra lor. Supărarea lui Lakshmi duce la pierderea de bani și la căderea în sărăcie a casei. Deși nu există dovezi reale că acest lucru este adevărat, majoritatea urmează această regulă.

În cultura japoneză

În Japonia, tăierea unghiilor de la picioare pe timp de noapte este, de asemenea, interzisă. În această credință, oricine refuză să se conformeze primește o pedeapsă mult mai permanentă.

Cultura dictează că tăindu-ți unghiile noaptea te va împiedica să fii prezent la trecerea în neființă a părinților tăi. De ce? Pentru că vei deceda înaintea lor. În plus, superstiția japoneză este că scurtarea unghiilor pe timpul nopții va duce la scurtarea duratei de viață.

Cultura chineză crede că tăierea unghiilor noaptea va duce la spiritele care îți provoacă coșmaruri, potrivit yourtango.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel