De ce n-au voie femeile în ATHOS. Părintele Pimen: S-a dat ordin împărătesc

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la cottonbro studio/Pexels
Fotografie de la cottonbro studio/Pexels

Părintele Pimen a explicat de ce n-au voie femeile în Athos.

"Nu e lucru omenesc. Să ne gândim că pe timpul Împăratului Teodosie cel Mare, prin anul 420, el a construit Mănăstirea Vatopedo și aici a fost o minune.

Băiatul lui plecase de la Roma la Constantinopol, iar undeva prin mijlocul mării s-a ridicat furtuna și a ieșit și el să vadă cum luptă ceilalți cu valurile, iar în acel moment a trecut un val și l-a aruncat în mare, avea doar 9-10 ani, iar corăbierii nu aveau ce să facă atunci. Când s-a liniștit furtuna au tras corabia la uscat, deznădăjduiți cum să se ducă la Împărat fără fiul lui, iar când au ajuns pe țărm au văzut cum copilul dormea la sub o tufă, chiar dacă îl pierduse în larg. L-au trezit bucuroși să-l întrebe cum a ajuns la mal, iar copilul le-a povestit că a fost salvat de o femeie cu un prunc în brațe care l-a adus la mal. Împăratul când a auzit această minune a hotărât să facă o Mânăstire acolo, și a făcut Mânăstirea Vatopedo.

După câțiva ani, fiica Împăratului a intrat în această Mânăstire să se închine, iar în acel moment Maica Domnului a devenit vie în icoană și i-a spus exact așa: "Oprește-te, închină-te și pleacă, iar de azi să nu mai intri femeie în Athos, că Athos-ul are Împărăteasă", iar atunci s-a dat ordin împărătesc să nu mai intre femeie în Athos, din anul 420", a explicat Părintele Pimen, în podcast-ul lui Măruță.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel