De ce mâncarea frumos prezentată pare mai bună

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
De ce mâncarea frumos prezentată pare mai bună / Foto: Pixabay, de Arek Socha
De ce mâncarea frumos prezentată pare mai bună / Foto: Pixabay, de Arek Socha

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce mâncarea frumos prezentată pare mai bună.

Mihaela Bilic a explicat de ce atunci când mâncarea e frumos prezentată, avem impresia că e mai bună. Nutriționistul a oferit și exemplul unui test făcut în Illinois, acolo unde mai multor oameni li s-a dat aceeași prăjitură Brownie propusă în 3 variante de prezentare. Deși rețeta era aceeași, platingul a făcut diferența.

"Dacă mâncarea e frumos prezentată, avem impresia că e mai bună. Dincolo de calitatea ingredientelor și rețeta după care e preparat un produs, experiența gustativă depinde foarte mult de felul în care este prezentat. Cu alte cuvinte merită să fim atenți la aspect, ritualul de servire și eleganța mesei, sunt elemente care fac diferența.

Într-un restaurant din localitatea Urbana, statul Illinois a fost făcută o experiență pe 175 de persoane cărora li s-a dat o prăjitură cu ciocolată gratis, pe motiv că este o rețetă nouă, ce trebuie testată înainte de a fi introdusă în meniu. Clienții erau rugați să evalueze calitatea desertului și să spună cât ar plăti pentru el.

Era vorba de aceeași prăjitură Brownie propusă în 3 variante de prezentare. Rețeta era identică, de aceeași dimensiune, unica diferență fiind “ambalajul”. Au existat 3 tipuri de plating: pe farfurie de porțelan, pe farfurie de carton și pe un șervețel de hârtie. Rezultatul percepției consumatorilor? Cea pe farfurie de porțelan a fost declarată “excelentă”, cea pe farfurie de carton a fost “bună”, iar cea pusă direct pe șervețel s-a dovedit a fi “ok, dar nimic special”! La capitolul preț, clienții au fost dispuși să plătească de 3 ori mai mult pentru o Brownie pe farfurie.

Dacă aspectul și prezentarea contează, de ce să nu folosim asta în beneficiul nostru? Nu consumați mâncarea direct din caserolă, din pungă sau din ambalaj, își pierde din calitate. Și cu cât o apreciem mai puțin, cu atât o să mâncăm mai mult!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel