De ce e bine să mănânci castraveți

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @jcomp
Foto: Freepick @jcomp

Iată câteva motive pentru care e bine să mănânci castraveți.

Castravetele este un fruct nutritiv cu un conținut ridicat de apă. Consumul de castravete poate ajuta la scăderea glicemiei, la prevenirea constipației și la susținerea pierderii în greutate. Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate ale castravetelui, consumați și coaja.

Deși în mod obișnuit se crede că este o legumă, castravetele este, de fapt, un fruct.

Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar la prevenirea unor afecțiuni.

De asemenea, castraveții sunt săraci în calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, ceea ce îi face ideali pentru a promova hidratarea și a ajuta la pierderea în greutate.

Consumul de castraveți cu coajă oferă cantitatea maximă de nutrienți.

Castraveții conțin antioxidanți, inclusiv flavonoide și taninuri, care previn acumularea de radicali liberi dăunători și pot reduce riscul de boli cronice.

Castraveții sunt compuși din aproximativ 96% apă, ceea ce poate crește gradul de hidratare și vă poate ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.

Castraveții sunt săraci în calorii, bogate în apă și pot fi folosiți ca garnitură hipocalorică pentru multe feluri de mâncare. Toate acestea pot ajuta la pierderea în greutate.

Studiile în eprubetă și pe animale arată că castravetele poate ajuta la scăderea glicemiei și la prevenirea complicațiilor legate de diabet, deși sunt necesare cercetări suplimentare, potrivit Healthline.

Castraveții conțin o cantitate bună de fibre și apă, ambele putând ajuta la prevenirea constipației și la creșterea regularității.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel