De ce e bine să bei ceaiul cât mai fierbinte

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce e bine să bei ceaiul fierbinte, așa cum o fac japonezii!

Consumul de ceai fierbinte poate oferi mai multe beneficii, iar preferința pentru aceasta poate varia de la o persoană la alta. Iată câteva motive pentru care unii oameni apreciază să bea ceaiul cât mai fierbinte, potrivit webmd.com:

Aromă intensă: Temperatura înaltă a ceaiului eliberează substanțele aromate din frunzele de ceai într-un mod mai eficient, ceea ce poate oferi o experiență de gust și aromă mai intensă.

Efect revigorant: Multe persoane simt că ceaiul fierbinte are un efect revigorant mai pronunțat, ajutând la trezirea și revitalizarea organismului.

Reconfortant: În special în sezonul rece, consumul de lichide fierbinți, cum ar fi ceaiul, poate oferi o senzație de căldură și confort.

Digestie îmbunătățită: Unele persoane cred că băuturile fierbinți, inclusiv ceaiul, pot stimula sistemul digestiv și promova o digestie mai bună.

Cu toate acestea, este important să fim conștienți că lichidele fierbinți pot provoca iritații la nivelul gâtului, asociate cu un risc crescut de cancer esofagian, în special în cazul persoanelor care fumează sau consumă alcool în mod regulat. Prin urmare, este recomandat să se consume lichide la o temperatură confortabilă pentru a se evita eventualele efecte negative asupra sănătății.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience