Date oficiale: Riscul de internare este cu până la 70% mai mic la TULPINA Omicron

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Potrivit autorității britanice de sănătate publică, varianta Omicron ar putea fi mai puțin periculoasă, datele arătând un procent mai mic de internări pentru noua tulpină. 

Agenția de Siguranță a Sănătății din Marea Britanie spune că descoperirile sale sunt „încurajatoare”, dar tulpina Omicron rămâne periculoasă, chiar dacă studiile arată că, pentru persoanele cu Omicron, riscul de spitalizare este mai mic cu aproximativ 50-70%, comparativ cu variantele anterioare, scrie BBC.

De asemenea, studiile arată că eficacitatea vaccinului împotriva Omicron începe să scadă la 10 săptămâni după doza de rapel.

Totuși, protecția împotriva formelor severe este posibil să fie mult mai puternică.

Raportul este întocmit în baza datelor recepționate de curând din Africa de Sud, Danemarca, Anglia și Scoția, care au indicat o severitate redusă a bolii.

Cea mai recentă analiză se bazează pe toate cazurile de Omicron și Delta din Marea Britanie de la începutul lunii noiembrie, inclusiv 132 de persoane internate în spital cu varianta. Au fost, de asemenea, 14 decese la oameni în decurs de 28 de zile de la capturarea Omicron.

 

Care este riscul

 

Cu toate acestea, un virus mai ”ușor” ar putea pune presiune asupra spitalelor în eventualitatea în care tulpina se va răspândi foarte rapid și un număr foarte mare de oameni ar avea nevoie de asistență medicală

De asemena, nu este clar ce se va întâmpla atunci când Omicron ajunge la grupuri de vârstă mai înaintate, deoarece majoritatea celor care au contractat noua variantă au vârste de sub 40 de ani.

Citește și: Coronavirus: Primul semn de infectare cu Omicron

Marea Britanie a stabilit un alt record zilnic de Covid, cu 119.789 de cazuri confirmate într-o singură zi.

Răspândirea rapidă a variantei Omicron a cauzat o creştere a cazurilor totale de COVID-19 în ultimele şapte zile, cu un total de 643.219 de cazuri, care reprezintă o creştere cu 59% în raport cu săptămâna precedentă, potrivit datelor guvernamentale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel