Coronavirus: Primul semn de infectare cu Omicron

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Coronavirus: Primul semn de infectare cu Omicron
Coronavirus: Primul semn de infectare cu Omicron

Guvernele şi autorităţile din statele europene trebuie să se pregătească pentru o creştere semnificativă a cazurilor de COVID cu varianta Omicron, a atenţionat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Simptomele Omicron sunt diferite de cele experimentate de pacienții infectați cu alte variante ale SARS-CoV-2 și seamănă mai mult cu cele ale gripei, spun experții, potrivit Daily Star.

Aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu Omicron prezintă același „semn” inițial. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, primele simptome includ o tuse seacă și „mâncărimea gâtului” (o senzație de iritație diferită de cunoscuta durere de gât).

Printre simptomele specifice variantei Omicron mai sunt, de asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile.

Până în prezent, cei mai mulți pacienți infectați cu Omicron au prezentat o formă moderată a bolii, însă experții spun că noua variantă ar putea fi mult mai contagioasă, iar vaccinurile ar fi mai puțin eficiente.

Medicii din Africa de Sud au descoperit un simptom specific Omicron care apare doar noaptea

ZILE LIBERE 2022. Ce pot face angajații cu zilele de concediu neefectuate în 2021

Medicii din Africa de Sud au descoperit că persoanele infectate cu Omicron se confruntă cu un simptom diferit de cele observate la celelalte variante care au circulat până acum. Experţii din Marea Britanie îndeamnă Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) să schimbe lista oficială de simptome specifice COVID.

Simptomele specifice ale Covid includ în prezent tusea uscată, febra, pierderea gustului şi a mirosului, dar medicii din Africa de Sud – unde a apărut iniţial Omicron – au anunţat că cei care suferă de noua tulpină au spus că au experimentat un simptom specific care apare doar pe timpul nopţii, potrivit The Sun.    Conform sursei citate, medicii au spus că mulţi pacienţi au suferit de transpiraţii nocturne, care se produc atunci când transpiri atât de mult încât pijamalele sau lenjeria de pat sunt ude leoarcă, deşi camera a fost răcoroasă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel