Dan Oros de la Google și Youtube a vorbit despre lucrurile pe care le putem face pentru a îmbătrâni mai încet și pentru a trăi mai mult

Elena Oana Aurel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
SURSA: https://www.freepik.com/
SURSA: https://www.freepik.com/

Dan Oros, un tânăr care lucrează la Google și Youtube România, a vorbit la Podcastul 'Fain și Simplu' despre lucrurile pe care le putem face noi pentru a îmbătrâni mai încet și pentru a trăi mai mult. 

Atunci când vorbim despre îmbătrânire, potrivit acestuia, studiile arată că 20% contează gena, 80% e legat de comportamentul nostru, de obiceiurile noastre, de ceea ce mâncăm, de cum dormim și de exercițiile pe care le facem.

„Somnul, nutriția și sportul sunt foarte importante, exact în această ordine. În ceea ce privește somnul, pe lângă durata acestuia, este foarte importantă și calitatea lui. Calitatea somnului e influențată de diferiți factori. În primul rând, să nu stai cu ochii în ecran înainte să adormi și să ai o cameră cât de cât rece. Modul în care dormi te impactează în alte domenii, nu doar că te simți obosit, dar iei decizii mult mai slabe.”, a spus Dan Oros. 

În ceea ce privește nutriția, este foarte important să eliminăm toate alimentele și obiceiurile care ne fac rău, de exemplu tutun, alcool, dar și să mâncăm mai puțin.

„Este foarte important să nu mâncăm atât de mult și atât de des. Corpul nostru nu e obișnuit să consume atât de multă mâncare. Noi avem o abundență de mâncare în ultimii 50 de ani, dar noi în sute de mii de ani nu am avut acces la atât de multă mâncare și acum consumăm prea mult și obosim corpul. La fel de important este să nu consumăm deserturi pe stomacul gol. Este cel mai rău lucru pentru corp”.

„Atunci când suntem stresați trebuie să ne mișcăm puțin mai mult. Ești stresat, ieși puțin, respiră, te plimbi. Este recomandat ca după masă, mai ales dacă ai avut o masă copioasă, să te plimbi, să te miști puțin, să vezi lumina soarelui. Acestea în general te relaxează.”

Potrivit acestuia, oamenii sunt obișnuiți să consume foarte mulți carbohidrați. Avem nevoie de ei, însă trebuie consumați cu măsură. În ceea ce privește carnea, contează foarte mult de unde provine aceasta și cât de procesată este. „Carnea îmbătrânește corpul mai repede. Dacă mănânci multă carne și o faci foarte des, indiferent de calitatea cărnii, îmbătrânești mai repede. Pentru a-ți controla nivelul glicemiei este foarte importantă ordinea în care mănânci mâncarea. Prima oară ar trebui să mănânci verdețuri, salate. Apoi vine partea de proteine și grăsimi, iar la final, carbohidrații, inclusiv desertul la final”, a mai spus tânărul. 

Întrebat care sunt combinațiile care dau energie bună și ce mâncăruri sunt toxice, Dan Oros a adus în discuție pâinea, dulciurile, mâncatul excesiv și alcoolul.

„Eu înainte mâncăm foarte multă pâine, acum aproape am eliminat-o complet. Mâncam foarte multe dulciuri, acum nu mai consum. Niciunei persoane nu îi face bine dacă mănâncă excesiv. Mai mult de trei pahare de alcool, pe săptămâna, dăunează. Alcoolul are influență asupra somnului și oamenii au tendința să creadă că dacă bei mai mult adormi repede. Adormi, dar calitatea somnului e foarte proastă. Ai băut alcool, adormi, dar nu te odihnești.”, a mai adăugat Dan Oros.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel