Dan Negru, exasperat fenomenul RO-Alert: ”Mereu a fost cald vara și a nins iarna”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Dan Negru, reacție controversată: ”Codurile roșii sau Ro-alertele or avea rolul lor în frica noastră”.

România se află în aceste zile sub mai multe coduri, atât de caniculă, cât și de instabilitate atmosferică.

În plus, în ultimele săptămâni au fost emise mai multe avertizări de tip Ro-Alert, care au vizat în special fenomene extreme de grindină , vijelii sau ploi torențiale, o mare parte dintre acestea venind în timpul sau chiar după încheierea fenomenelor descrise în alertă.

Dan Negru remarcă și el avalanșa de alerte sau coduri și arată că temperaturi ridicate se înregistrau și cu decenii în urmă.

Remarca vedetei de televiziune este, în mare parte, justificată, în special din perspectiva impactului mediatic mult crescut al acestor tipuri de avertizări.

Totuși, atât evaluările specialiștilor, cât și evenimentele din ultimii anii arată că avem de-a face cu un fenomen agresiv de încălzire globală, cu perioade de secetă prelungită, temperaturi ridicate și fenomene de instabilitate atmosferică care se succed mult mai rapid.

Iată mesajul, postat pe facebook de Dan Negru:

”Sunt peste tot breaking news de căldură.

Mereu a fost cald vara și de cele mai multe ori a nins iarna. Oficial,temperatura maximă absolută a lunii iunie în România a fost de 42,0 ºC, înregistrată la Oraviţa, în data de 29 iunie 1938.

E cald mereu vara doar că acu' e cu frică, cu breaking-news și coduri roșii.

Frica ucide mintea ! Emoția omoară rațiunea ! Codurile roșii sau Ro-alertele or avea rolul lor în frica noastră.

Grigore Moisil, matematicianul, l-a întrebat pe cel mai cunoscut meteorolog român, Nicolae Topor: “-Cu ce probabilitate prevedeţi starea vremii ?” "-Cu o probabilitate de 40%”. a răspuns meteorologul. Replica lui Moisil a rămas celebră: “-Atunci, de ce nu spuneţi vremea pe dos, ca să aveţi 60% şanse s-o nimeriți?”, arată Dan Negru.

Alerte meteo în aceste zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic accentuat care vizează zone din şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, joi şi vineri.

Zonele afectate fac parte din judeţele judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, joi şi vineri, în zonele joase din aceste judeţe se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depăşi recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade .

Cod galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis și un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până vineri seara.

Astfel, în cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Dobrogei, estul Munteniei, precum și local în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Citește mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel