Dacă te căsătorești în această țară primești BANI

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 07 sep 2023, 12:50 | Categorie: Știri
Dacă te căsătorești în această țară primești BANI/Freepik
Dacă te căsătorești în această țară primești BANI/Freepik

S-ar putea să sune surprinzător, dar există o țară în lume în care tinerii pot beneficia de sprijin financiar din partea guvernului doar dacă decid să se căsătorească! 

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească noul cuplu pentru a primi acest sprijin este să intre în căsătorie, iar guvernul speră că această măsură va contribui la creșterea ratei natalității în întreaga țară. Acest loc este China, unde cei care se căsătoresc primesc ceea ce poate fi numit un "cadou" din partea guvernului!

Cu siguranță sună surprinzător să aflăm despre o astfel de inițiativă, dar există o țară în lume unde tinerii care decid să se căsătorească pot beneficia de sprijin financiar din partea guvernului! Există, desigur, o condiție pe care cuplul trebuie să o îndeplinească pentru a primi acest sprijin, iar autoritățile speră că această măsură va contribui la creșterea ratei natalității în întreaga țară. Această țară este China, unde cei care aleg să se căsătorească primesc ceea ce putem numi un "cadou" din partea autorităților!

Mai concret, vorbim despre o sumă relativ modestă, dar pe care autoritățile speră că o va ajuta să combată problema natalității. Tinerii căsătoriți primesc 1000 de yuani, iar dacă facem conversia în lei, vorbim aproximativ de 600 de RON! Desigur, deoarece acest program are un scop foarte specific, există o cerință pe care cuplul, mai precis, mireasa, trebuie să o îndeplinească. Aceasta trebuie să aibă mai puțin de 25 de ani, deoarece statul își propune să abordeze problema scăderii natalității.

Aparent, aceste fonduri sunt acordate exclusiv celor care se căsătoresc pentru prima dată, iar în contextul îmbătrânirii rapide a populației chineze, autoritățile depun eforturi considerabile pentru a preveni o posibilă criză demografică în viitor. În China, limita minimă de vârstă pentru căsătorie este de 20 de ani pentru femei și 22 de ani pentru bărbați. Numărul căsătoriilor în țară se află la cel mai scăzut nivel din 1986.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience