Cum se poate trece de la ROBOR la IRCC

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Află care este procedura de trecere de la ratele care depind de indicele ROBOR, la IRCC.

În acest context, mulţi oameni iau în calcul să migreze la IRCC. Cei de la Conso au făcut o analiză în care au prezentat poziţia mai multor bănci din România cu privire la această mutare. 

BCR recomandă debitorilor să aştepte terminarea perioadelor cu dobândă fixă


„In ultimii 10 ani, BCR a sustinut puternic creditarea cu dobanda fixa pentru creditele acordate persoanelor fizice. Pentru creditele de nevoi personale dobanda este fixa pe toata perioada de creditare. In cazul creditelor ipotecare, BCR promoveaza in special dobada fixa 5 sau 10 ani, ulterior variabila raportata la IRCC din mai 2019. Astfel, o mare parte din creditele ipotecare acordate in anii imediat anterior 2019, sunt inca in perioada de dobanda fixa” spun reprezentantii BCR. 

Recomandarea BCR pentru clientii care se afla in perioada de dobanda fixa este de a astepta finalizarea acestei perioade, iar trecerea de la ROBOR la IRCC sa fie analizata ulterior, la acel moment. 

La CEC Bank, transferul intre indici se face fara verificari suplimentare


Pentru a trece de la dobanda calculata pe baza ROBOR, la dobanda calculata pe baza IRCC, clientul trebuie sa depuna o cerere in agentia CEC Bank prin care a contractat imprumutul. In baza acestei cereri, se va incheia un act aditional la contract si se va genera noul scadentar. Procedura este una simpla si nu implica pasi suplimentari de analiza sau verificare. Citeşte mai departe aici.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel