Cum să-ți hidratezi scalpul pentru a calma descuamarea și mâncărimile

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Darya Ogurtsova
Sursa foto: unsplash, autor Darya Ogurtsova

Scalpul este la fel ca orice altă parte a pielii. Este important să îl mențineți hidratat pentru a-l păstra sănătos și pentru a preveni problemele comune, cum ar fi uscăciunea, descuamarea și mâncărimea.Un scalp sănătos este, de asemenea, esențial pentru un păr sănătos. Atunci când scalpul este compromis, sănătatea foliculilor de păr este, de asemenea, afectată și este mai probabil să vă confruntați cu rupturi și chiar cu căderea nedorită a părului. 

Un scalp sănătos este, de asemenea, esențial pentru un păr sănătos. Atunci când scalpul este compromis, sănătatea foliculilor de păr este, de asemenea, afectată și este mai probabil să vă confruntați cu rupturi și chiar cu căderea nedorită a părului, subliniază Dr. Ben Benham, MD, dermatolog în Santa Monica.

Acestea fiind spuse, cât de des ar trebui să vă hidratați scalpul depinde în totalitate de fiecare persoană și de starea de bază a scalpului dumneavoastră. Pentru unii, acesta poate fi în mod înnăscut mai uscat, pentru alții mai gras - este la fel ca pielea de pe față. O modalitate ușoară de a vă da seama? "Treceți degetele peste scalp și evaluați cum se simte. Un scalp uscat se poate simți aspru, strâns sau ușor solzos la atingere. De asemenea, puteți căuta semne vizibile de uscăciune, cum ar fi descuamarea, mâncărimea și roșeața", spune Baig. Pe de altă parte, dacă scalpul dumneavoastră se simte gras și uleios, este posibil să compenseze lipsa de hidratare prin supraproducția de sebum, adaugă ea. În acest caz, veți dori în continuare să adăugați din nou puțină hidratare, doar să modificați tipurile de produse pe care le folosiți.

Cum să-ți hidratezi scalpul pentru a calma descuamarea și mâncărimile

Schimbă-ți șamponul

Înainte de a vă gândi să adăugați din nou hidratare, este important să eliminați tot ceea ce ar putea exacerba uscăciunea în primul rând. Inamicul public numărul unu: Șampoanele cu sulfați. Baig sfătuiește să folosești doar o formulă fără sulfați, puncte bonus dacă conține ingrediente hidratante, cum ar fi aloe vera.

Folosiți un balsam dedicat scalpului

Ca regulă generală, balsamul de după șamponare este menit să fie folosit pe păr, în mod ideal de la jumătatea lungimii până la vârfuri. Cu toate acestea, există balsamuri dedicate scalpului, formulate pentru a hidrata atât scalpul, cât și părul (fără a-l lăsa pe acesta din urmă să se simtă îngreunat sau gras). Dr. Benham spune că folosirea unuia dintre acestea de fiecare dată când vă spălați părul este cel mai simplu mod de a vă hidrata scalpul și fără efort face parte din rutina dumneavoastră obișnuită.

Încorporează un ser în rutina ta

Dacă un balsam pentru scalp nu face față și scalpul tău este încă descuamat sau iritat, Dr. Benham recomandă aplicarea zilnică a unui ser pentru scalp. Mai degrabă decât să fie spălat, ca un balsam pentru scalp, formula care nu se lasă pe piele va ajuta la conferirea mai multă hidratare. Baig este de acord, menționând că acestea sunt o modalitate excelentă de a obține atât hidratare instantanee, cât și o ușurare a mâncărimilor sau iritațiilor. Dr. Beham sugerează să căutați unul care conține acid hialuronic, un ingredient umectant care atrage apa și o reține în piele, deși se simte totuși ușor.

Apelează la o mască săptămânală pentru scalp

Când toate celelalte eșuează, scoateți armele mari, adică o mască pentru scalp. La fel ca cele pentru față, o mască pentru scalp este un tratament care se aplică direct pe scalp și se lasă să acționeze o perioadă de timp înainte de a fi clătită sau spălată, spune Baig. "Folosirea unei măști pe scalp poate oferi mai multe beneficii pentru sănătatea părului și a scalpului", explică ea. Acestea conțin adesea ingrediente care oferă nutrienți esențiali care sunt buni pentru piele și foliculi, cum ar fi vitamine, minerale și uleiuri naturale, adaugă ea. Cât de des folosiți unul va depinde de starea scalpului dumneavoastră, dar, ca orientare generală, ea spune că o dată sau de două ori pe săptămână este bun pentru majoritatea oamenilor.

Luați în considerare o exfoliere a scalpului din când în când

În special dacă vă luptați cu pielea foarte uscată sau dacă aveți o mulțime de descuamări, exfolierea poate fi de ajutor; este o modalitate eficientă de a îndepărta pielea moartă și, de asemenea, permite produselor hidratante pe care le folosiți să pătrundă mai bine și să acționeze mai eficient. Acestea fiind spuse, procedați cu discernământ și prudență, deoarece exfolierea excesivă poate avea efectul opus celui scontat, potrivit realsimple.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel