Cum să scazi temperatura în casă fără să folosești aer condiționat / video

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Te doare capul de la aer condiționat și vrei să eviți să-l pornești acasă? Iată câteva soluții care te vor ajuta să menții relativ răcoare.

În primul rând, una dintre cele mai importante recomandări este ca, în primele ore ale dimineții, când afară este încă puțin răcoare, ferestrele să fie ținute deschise larg pentru a ventila și răci mediul. De fapt, cel mai răcoros moment al zilei este răsăritul soarelui.

De îndată ce ziua începe să avanseze, este foarte important să „izolați” casa pentru a preveni intrarea căldurii. Este indicat să aveți obloane, copertine sau ferestre de bună calitate pentru a închide totul bine și a încerca să mențineți stabilă temperatura locuinței, fără a lăsa toată căldura să intre.

Este de preferat să nu ai multe dispozitive băgate în priză în același timp, precum un laptop, un computer desktop sau un televizor, deoarece aceste dispozitive consumă energie și, prin urmare, eliberează căldură.

În plus, trebuie să adaptezi casa la sezonul estival, adică să ai lenjerie de bumbac pentru pat.

Dacă nu vrei să folosești aerul condiționat, poți folosi ventilatorul pentru a mișca puțin aerul în jurul unei încăperi, deși consumă pși energie. Cu toate acestea, puteți alege să efectuați trucul cu gheața. Ai nevoie de două sticle goale, mai multe cuburi de gheață și un ventilator. Umpleți sticlele cu cuburi de gheață, apoi legați-le de partea din spate a ventilatorului. Porniți ventilatorul și va răspândi aer rece în toată camera. Urmăriți videoclipul de mai jos pentru instrucțiuni complete:

VEZI ȘI: Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Un alt truc care poate fi eficient pentru a împrospăta și să o țină mai răcoroasă casa este să pui plante.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel