Cum să obții un păr mai strălucitor. Sfatul hairstiliștilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Toată lumea râvnește în legătură cu acea strălucire care atrage lumina și care indică faptul că părul tău este în cea mai bună stare de sănătate.

 Din nefericire, expunerea zilnică la lucruri precum dușurile, poluarea și produsele de coafat poate diminua sănătatea părului tău și, prin urmare, strălucirea acestuia. "Stratul nostru exterior al părului are cuticule, care sunt ca niște țigle pe un acoperiș. Cu cât acestea devin mai inegale și mai curbate la margini, cu atât mai multă lumină va fi absorbită în păr, făcându-l să pară tern", spune hairstylistul profesionist Tina Outen.

Cum să obții un păr mai strălucitor

"Deteriorarea este cauza numărul unu a părului tern", adaugă hairstylistul celebru Mark Townsend. "Atunci când firele sunt deteriorate, în special din cauza căldurii sau a substanțelor chimice dure, acestea încep să se rupă și nu vor reflecta lumina în mod corespunzător. Cel mai important lucru pentru un păr strălucitor este ca cuticula părului să fie închisă și netedă, astfel încât să poată reflecta lumina."

Alegeți un balsam fără clătire în locul balsamurilor grele de duș

Hidratarea este esențială pentru un păr strălucitor, dar nu aveți neapărat nevoie de unul foarte greu atunci când căutați un păr strălucitor - și nici nu trebuie să vă condiționați de două ori. Uneori, balsamurile mai grele sfârșesc prin a lăsa părul să pară tern și încărcat. "Consider că dubla condiționare este o pierdere de produs. Dacă simți că ai nevoie de un plus de hidratare după condiționare, folosește un tratament fără clătire după duș", spune Townsend. Pentru informarea dvs., acestea sunt denumite, de asemenea, stimulatori de strălucire, un termen generic folosit pentru a descrie produsele fără clătire, cum ar fi uleiurile, serurile, brumele și spray-urile.

Clătește-ți părul cu apă rece după ce îl speli

Pentru cei curajoși, o clătire cu apă rece ca gheața la duș închide toate cuticulele, făcându-le să se întindă, astfel încât șuvițele tale vor străluci cel mai mult, spune Outen. Dar pentru a o face bine, Townsend recomandă să folosești apă caldă pe păr atunci când îl condiționezi. "Umiditatea din apa fierbinte va deschide cuticula și va permite nutrienților din balsam să se absoarbă în cuticulă și să hrănească părul. Apoi, pulverizați părul cu apă rece în timp ce clătiți balsamul pentru a închide cuticula, sigilând nutrienții și permițând părului să reflecte lumina."

Concentrează-te pe scalpul tău

În ultimii ani a existat o suprapunere mult mai mare între îngrijirea părului și îngrijirea pielii, în special datorită noii atenții acordate scalpului (care este, la urma urmei, și piele). "De multe ori, oamenii vor încerca să rezolve o problemă a părului cu un produs topic, cum ar fi fixativul sau spray-ul de strălucire, când, de fapt, trebuie să mergeți mai adânc la rădăcina problemei", spune celebra Clariss Rubenstein, potrivit realsimple.com

Încercați o clătire cu oțet  de mere
Î

n căutarea unor șuvițe lucioase, s-ar putea să vă treziți că vă îngrămădiți zilnic cu o tonă de agenți de îmbunătățire a strălucirii. Cu toate acestea, acumularea de produse poate sfârși prin a vă afecta în mod contraintuitiv obiectivele părului dvs. Toate aceste acumulări înfundă foliculii de păr și împiedică scalpul să producă uleiurile naturale, care sunt esențiale pentru menținerea unei coafuri strălucitoare.

"Dacă crezi că părul tău poate avea acumulări până la punctul în care este tern și nu se coafează corespunzător, încearcă să te speli de câteva ori cu o clătire cu oțet de cidru de mere", sfătuiește Rubenstein. "Acest lucru îndepărtează toate acumulările de produse în exces, reziduurile de apă dură și poluanții din păr, un fel de resetare a scalpului."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel