Cum să economisești apa. Cele mai eficiente trucuri

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Bibi Pace
Sursa foto: unsplash, autor Bibi Pace

Apa curată este una dintre cele mai prețioase resurse limitate, așa că este firesc să dorim să învățăm cum să reducem consumul de apă acasă. Cu o câteva trucuri simple în viața de zi cu zi, acest lucru este foarte ușor de făcut.

Iată care sunt cele mai simple modalități prin care puteți să economisiți apa:

1. Faceți un duș în loc de o baie

Pentru a face o baie se consumă, în medie, 80 de litri de apă, în timp ce un duș de patru minute consumă aproximativ 48 de litri. Dacă trebuie să faceți baie, nu umpleți cada până sus - fiecare centimetru în plus înseamnă aproximativ cinci litri de apă.

2. Instalați un cap de duș eficient

Capetele de duș obișnuite pompează aproximativ 12 litri de apă pe minut, iar unele dușuri puternice pot folosi chiar mai multă apă decât băile (dacă aveți tendința de a face dușuri lungi). Instalarea unui cap de duș ecologic poate reduce la jumătate consumul de apă.

3.Udați cu atenție plantele

Pentru a preveni evaporarea apei în timpul zilei, udați plantele de exterior numai dimineața sau noaptea și asigurați-vă că apa este îndreptată spre sol, astfel încât să ajungă la rădăcini în loc să se piardă pe frunze.

4.  Închideți robinetele

Poate părea evident, dar mulți dintre noi se fac vinovați de faptul că lasă să curgă pe scurgere apa care ar putea fi folosită mai bine în altă parte. Dacă așteptați mereu ca apa să se răcească înainte de a umple un pahar, de ce nu umpleți un ulcior și păstrați-l în frigider, astfel încât să fie mereu rece și gata de băut? Sau, în baie, umpleți un bol mic (nu toată chiuveta) atunci când vă bărbieriți, astfel încât să nu mai fiți nevoit să lăsați apa să curgă.

5. Luați-vă un rezervor de apă

Profitați la maximum de vremea îmbibată cu un rezervor de apă, care colectează apa de ploaie, astfel încât să o puteți folosi pentru a vă hrăni grădina. În funcție de cât de mult spațiu în aer liber aveți, puteți colecta până la 350 de litri de apă de ploaie.

 Cum economisești apă utilizând mașina de spălat

A fi mai eficient atunci când folosești mașina de spălat este una dintre cele mai bune metode de a economisi apa acasă. În loc să speli hainele doar pentru că ai câteva articole care necesită curățare, lăsă-le până când vei avea suficiente rufe pentru o încărcare completă. Gândește-te la cantitatea de apă pe care o reduci, având mai puține spălări într-un an de zile!

De asemenea, alege programe de spălare rapide și la temperaturi cât mai joase - care vor economisi în același timp și apă și electricitate. Poți trata în prealabil petele și mirosurile încăpățânate, potrivit rte.ie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel