Cum poți face brânză ricotta în casă din trei ingrediente: este cremoasă și autentică

Autorul articolului: Nicoleta Baciu | Dată: 27 iul 2022, 13:07 | Categorie: Lifestyle
Cum poți face brânză ricotta în casă din trei ingrediente - este cremoasă și autentică. Sursa - Pexels
Cum poți face brânză ricotta în casă din trei ingrediente - este cremoasă și autentică. Sursa - Pexels

Ricotta poate fi făcută chiar în casă și este mereu proaspătă. Cremoasă și parfumată, ricotta are o aromă delicată de lapte și se topește în gură.

Ricotta este un produs lactat folosit, pe scară largă, în bucătăria italiană, atât pentru preparate dulci, cât și sărate. De asemenea, ricotta poate fi savurată și pe o felie de pâine. Calitatea ricottei, făcute în casă, depinde de cea a laptelui din care este făcută și de prospețimea acestuia.

Tartă de mere, cu felii de pâine în loc de blat: o rețetă senzațional de bună, așa cum nu ai mâncat vreodată

Puteți obține ricotta mai slabă sau mai grasă, în dependență de  tipul de lapte folosit: de vacă, oaie, capră, bivoliță. Pentru a o face mai cremoasă, puteți adăuga 100 grame de smântână lichidă proaspătă la un litru de lapte.

Procesul rapid și ușor de preparare a ricottei se poate repeta și acasă din ingrediente simple pe care le avem în bucătărie: lapte, lămâie sau oțet. Nu vom avea ricotta adevărată, ci un produs lactat foarte bun, asemănător cu ricotta, cu gust delicat și foarte versatil în bucătărie.

Ingrediente pentru 250 grame de ricotta:

un litru de lapte integral de înaltă calitate,

suc de jumătate de lămâie filtrat

sau 20 grame de oțet de mere,

sare după gust.

 
Prepararea rețetei

Într-o cratiță se pune, la fiert, laptele. Acesta trebuie să ajungă la o temperatura de 45 de grade, dar să nu dea în clocot. Cratița se ia de pe foc, se adaugă zeama de lămâie și sare și se amestecă cu telul.

Cafea cu gheață pentru zilele caniculare. Ai nevoie de un borcan și băutura salvatoare este gata

Se acoperă cu un capac, timp de 10 minute. Apoi laptele se scurge printr-o sită, pusă peste un vas în care se va a colecta zerul scurs.

Lăsați cașul să se scurgă, apoi se mută din sită într-un bol, care se acoperă cu un prosop și se dă la frigider pentru aproximativ 3 ore.

Negresă delicioasă, din patru ingrediente. Se face rapid, fără făină și fără unt

În zerul scurs adăugați 150 grame de lapte integral și repetați procedura descrisă mai sus, până când ricotta formată se transferă într-o formă și se dă la frigider. Pentru aromă, puteți adăuga în ricotta ardei iute, busuioc sau pătrunjel, toate după gust.

Zerul rămas este un produs derivat din lactate, care poate fi folosit în rețetele de pâine sau deserturi.

 

 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience