Cum îți îngrijești animalele de companie în timpul verii. Cele mai bune sfaturi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Alvin Balemesa
Sursa foto: unsplash, autor Alvin Balemesa

Atunci când temperaturile cresc, trebuie să luați anumite măsuri de precauție pentru a vă proteja animalul de companie. Fie că este vorba de o plimbare în aer liber, de o plimbare cu mașina sau pur și simplu să vă jucați în parc, este important să vă păstrați prietenul blănos în siguranță și sănătos. Iată câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de animalul dvs. de companie în timpul verii.

1. Atenție la aceste simptome în caz de caniculă în timpul verii

În timpul unui val de căldură, animalele dumneavoastră de companie ar putea suferi gâfâieli excesive, ritm cardiac crescut și salivare. În astfel de cazuri, dacă sunt ținute în aer liber, asigurați-vă că se odihnesc la umbră sau pur și simplu mutați-le în interior și lăsați-le să se relaxeze într-un loc răcoros și uscat, cu multă apă proaspătă și curată.

2. Nu vă lăsați niciodată animalul de companie în mașină

Evitați să vă țineți animalul de companie într-o mașină închisă, deoarece poate duce la insolație și sufocare. Într-o zi normală, temperatura din interiorul unei mașini poate ajunge până la 40 de grade Celsius în 10 minute și până la 120 de grade Celsius dacă este lăsată în lumina directă a soarelui. Așadar, chiar dacă credeți că va dura doar câteva minute, este strict interzis. Dacă vă plimbați cu animalul dvs. în mașină, luați cu dvs. apă și un bol. Luați-vă animalul de companie cu dumneavoastră atunci când părăsiți mașina.

3. Protejați-l de paraziți

Asigurați-vă că animalul dvs. de companie este protejat de căpușe, purici și păduchi. Căpușele sunt cele mai active în lunile martie până la jumătatea lunii mai și de la jumătatea lunii august până în noiembrie. Căpușele sunt active în orice moment în care temperatura este peste punctul de îngheț. Este recomandat să aveți la îndemână un spray special, care ține căpușele și puricii la distanță.

4. Păstrați răcoroase lăbuțele animalului dvs. de companie

Când soarele este sus, suprafețele precum asfaltul sau metalul pot deveni foarte fierbinți! Plăcile de beton, cum sunt cele folosite la realizarea unui pavaj, sunt expuse direct la lumina soarelui. Betonul absoarbe căldura și o stochează, eliberând-o în același timp încet. Din cauza faptului că betonul reține căldura, placa devine foarte fierbinte, ceea ce poate, la rândul său, să ardă lăbuțele animalelor dumneavoastră de companie. Încercați să vă feriți cățelul de asfaltul fierbinte; nu numai că poate arde lăbuțele, dar poate crește și temperatura corpului și poate duce la supraîncălzire. Păstrați-le întotdeauna lăbuțele curate și uscate.

5. Îngrijirea animalului de companie

Vă simțiți curat și fresh după ce ieșiți de la duș? Animalul tău de companie se simte la fel. Îngrijirea de bază include spălarea blănii și perierea acesteia și poate include, de asemenea și tăierea unghiilor. Verile cer, de asemenea, o tunsoare răcoroasă pentru animalele de companie. Ulterior, blana animalului dvs. de companie este concepută de natură pentru a-l menține răcoros în timpul verii și cald iarna. Optând pentru o tunsoare completă, interveniți în reglarea integrată a temperaturii lor. Este o idee bună să vă îngrijiți regulat animalele de companie, deoarece acest lucru le ajută să rămână relaxate.

6. Urmăriți greutatea animalului de companie

Multe animale de companie au tendința de a se îngrășa câteva kilograme în timpul lunilor de iarnă. Vara este momentul perfect pentru a le crește nivelul de exerciții fizice și pentru a le pune în formă maximă. Scoate-ți animalul de companie la plimbare dimineața devreme sau seara târziu. Această perioadă este perfectă pentru a vă plimba animalele de companie, pentru a evita lumina directă a soarelui și, de asemenea, pentru că aerul este mai răcoros și liniștitor atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul dumneavoastră de companie, potrivit timeofindia.com

7. Importanța unei vizite la veterinar în timpul verii

Dacă animalul dvs. de companie prezintă semne de deshidratare sau de salivare și gâfâială excesivă, vă rugăm să îl duceți de urgență la veterinar și să îl consultați. Dacă observați semne de febră sau vărsături, sunați medicul veterinar și explicați-i simptomele, deoarece febra căpușelor este un eveniment comun dacă căpușele sunt lăsate  pe animalul dvs. de companie. 
Vara poate fi dură pentru animalele noastre de companie, dar și pentru noi, dar necesită doar puțină gândire și atenție. Aveți grijă de animalul dvs. de companie așa cum ați avea grijă de un copil mic, protejați-l de prea multă căldură și de alte pericole de vară și totul ar trebui să fie bine.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel