Cum îți cureți televizorul fără să-l zgârii. Cele mai bune metode

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
unsplash, autor Andres Jasso
unsplash, autor Andres Jasso

Televizorul, la fel ca și restul casei, se murdărește și se prăfuiește. Și asta înseamnă că, la fel ca și restul casei, trebuie curățat. Dar cum puteți curăța un echipament atât de delicat? Nu îl puteți curăța pur și simplu în același mod în care ați face-o cu alte obiecte din casă. S-ar putea să îl deteriorați! Iată cum îți cureți televizorul fără să-l zgârii.

Când vine vorba de curățare, televizoarele cu ecran plat și ecranele LCD necesită o îngrijire specială și o atingere delicată. Cu o tehnică greșită, puteți zgâria cu ușurință ecranul sau deteriora stratul antireflex al suprafeței. Chiar și frecarea prea puternică poate face ca pixelii (punctele minuscule care compun imaginile de pe monitoarele de calculator și ecranele TV) să se ardă și să nu mai funcționeze permanent. Cele mai multe produse de curățare de uz casnic sunt prea dure pentru a fi folosite pe dispozitivele electronice cu ecrane LCD sau OLED, așa că alegeți cu grijă strategia de curățare a televizorului. Aceste sfaturi despre cum să curățați un ecran de televizor vă vor ajuta să vă protejați dispozitivul, scăpându-l în același timp de praf, pete, amprente și dungi.


Cum îți cureți televizorul fără să-l zgârii

Secretul pentru a vă curăța ecranul televizorului fără a-l deteriora este o cârpă din microfibră. Potrivit experților, aceasta este cea mai bună metodă de a curăța ecranele. Leanne Stapf, expert în curățenie , a declarat pentru Well + Good: "Microfibrele evită zgârierea ecranului atunci când îl curățați și nu lasă scame în urmă. Alte cârpe sau prosoape, cum ar fi prosoapele de hârtie sau cârpele, sunt prea aspre, lăsând în urmă zgârieturi care pot denatura calitatea ecranului." Pânzele din microfibră nu numai că vor curăța praful și murdăria de pe ecran, ci vor scăpa și de amprentele digitale.

Metoda

Și nici nu există o metodă cu adevărat complicată de aplicat. Trebuie doar să fii foarte lent și răbdător. "Cel mai bine este să mutați cârpa ușor și încet, într-o mișcare de sus în jos sau de la stânga la dreapta. Mișcările circulare ar putea lăsa urme de vârtej pe ecran", explică Stapf. Dacă aveți de-a face cu niște pete mai încăpățânate, ați putea folosi un detergent pentru ecran de laptop pe televizor. Dar numai dacă pulverizați detergentul pe o cârpă și apoi ștergeți ecranul. "Nu pulverizați apa direct pe ecran", avertizează Stapf, potrivit tips-and-tricks.co

Și nu uitați întotdeauna să verificați instrucțiunile care au venit împreună cu televizorul. Probabil că acolo este menționat cel mai bun mod de a vă curăța ecranul. În acest fel, vă puteți asigura că nu vă deteriorați ecranul în timp ce îl curățați.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel