Cum îți cureți plita cu inducție pentru ca aceasta să arate impecabil. Cel mai bun truc

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: unsplash, autor Sven Brandsma
Sursa: unsplash, autor Sven Brandsma

O plită cu inducție este foarte ușoară și convenabilă. Dar curățarea ei? Aceasta ar putea deveni o sarcină destul de grea. Mai ales atunci când există cercuri permanente pe plita dvs. cu inducție. Din fericire, există un truc care te va ajuta să îndepărtezi acele cercuri. Singurul lucru de care ai nevoie, este bicarbonat de sodiu și lămâie!

Ne place să căutăm pe internet cele mai noi trucuri de curățenie și sfaturi care ne vor face casa și bucătăria să arate din nou strălucitoare și strălucitoare. Iată un sfat perfect care vă poate ajuta să scăpați de murdăria de pe plita cu inducție. Și cea mai bună parte? Nu ai nevoie de produse de curățare scumpe pentru asta!

Combinație magică

Iată cum procedezi: taie o lămâie în două și înmoaie o jumătate în bicarbonat de sodiu. Asigură-te că toată jumătatea de lămâie este acoperită de bicarbonat de sodiu. După aceea, freci lămâia cu bicarbonat de sodiu pe cercurile de pe plita ta cu inducție. Asigură-te că aplici multă presiune. În acest fel, sucul de lămâie este stors din lămâie și se amestecă cu bicarbonatul de sodiu. După ce ai terminat de frecat lămâia pe cercuri, stoarce restul sucului din ea pe plita cu inducție, potrivit tips-and-tricks.co

Spumă

Când bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie se combină, vor începe să facă spumă și să frământe. Lăsați spuma să stea timp de aproximativ cincisprezece minute, apoi ștergeți suprafața cu o cârpă uscată din microfibră și un prosop de vase. După aceea, veți observa că petele de pe plita dvs. de inducție au dispărut complet!

Doar asigurați-vă că verificați manualul plita de instrucțiuni înainte de a încerca acest truc. Nu vreți să ajungeți să vă deteriorați plita cu inducție în loc să o curățați.

6 greșeli de curățare a bucătăriei care îți pot pune sănătatea în pericol, potrivit experților

Schimbarea buretelui de vase

De cât timp stă buretele pe care îl folosești lângă chiuvetă?

"Un burete este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, mai ales atunci când este folosit pentru o perioadă îndelungată", spune Armeka Townsend, expert în curățenie. "Folosirea unui burete murdar pentru a curăța ustensilele sau suprafețele poate răspândi bacteriile, ducând la intoxicații alimentare și alte probleme de sănătate."

Townsend recomandă să înlocuiți buretele de bucătărie "la fiecare câteva săptămâni" și spune că îi puteți igieniza între utilizări "încălzindu-i la microunde timp de un minut sau punându-i în mașina de spălat vase".

Utilizarea înălbitorului

Pentru unii dintre noi, doar mirosul de înălbitor este suficient pentru a semnala curățenia - dar, de fapt, experții descurajează folosirea înălbitorului pentru a vă curăța casa, din diverse motive.

"Multe produse care conțin înălbitor au compuși care conțin clor", spune pentru Best Life expertul în mucegai și calitatea aerului Michael Rubino, fondatorul HomeCleanse. "Aceste vapori pot afecta negativ calitatea aerului din interior și pot declanșa reacții adverse pentru sănătate".

De fapt, spune Rubino, înălbitorul nici măcar nu este un dezinfectant atât de eficient pe cât ați putea spera. Când vine vorba de mucegai, el notează: "Rădăcinile mucegaiului pot crește în interiorul suprafeței în sine, în funcție de porozitate. Pentru a scăpa de colonie, trebuie să o tratezi ca pe o buruiană și să o smulgi din rădăcini. În caz contrar, poate să crească imediat la loc. Înălbitorul nu se poate ocupa eficient de rădăcinile de pe suprafețele poroase și semiporoase, permițând contaminării să persiste."

Combinarea produselor de curățare

Dacă te apuci cu adevărat să freci și să igienizezi bucătăria, ai putea crede că este un caz de "cu cât mai mulți, cu atât mai bine" atunci când vine vorba de produse de curățare. Dar dacă folosiți mai multe spray-uri, șervețele și dezinfectanți, fiți prudent.

"Combinarea diferitelor produse de curățare poate crea gaze toxice, care pot fi dăunătoare dacă sunt inhalate", explică Townsend. "De exemplu, amestecarea înălbitorului și a amoniacului produce gaz cloramină, care poate provoca probleme respiratorii și chiar duce la deces. În mod similar, amestecul de înălbitor și un detergent pe bază de acid poate produce gaz clor, care poate provoca iritații la nivelul ochilor, pielii și sistemului respirator." (Un motiv în plus pentru a sări peste înălbitor cu totul!)

Ea subliniază importanța citirii și respectării instrucțiunilor de pe produsele pe care le folosiți pentru a curăța - și, pentru a fi în siguranță, spune să evitați combinarea acestora și să deschideți o fereastră sau să puneți în funcțiune un ventilator pentru a vă asigura că bucătăria este ventilată în timp ce faceți curățenie, potrivit bestlife.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel