Cum a renăscut casa de modă Gucci din propria cenușă

Autorul articolului: Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Gucci este unul dintre cele mai celebre case de modă
Gucci este unul dintre cele mai celebre case de modă

Sheree McLaughlin a avut o relație de ani de zile cu Maurizio Gucci, ceea ce i-a dat curaj acestuia să iasă din mariajul nefericit cu Patrizia Reggiani. Însă această decizie s-a adus și sfârșitul tragic.

Într-o dimineață de vară din 1984, devreme, Sheree McLaughlin se îndrepta spre portul plin de activitate din orașul sardinian Porto Cervo de pe Costa Smeralda din Italia, numit așa după nuanțele strălucitoare de albastru-verde ale mării. Clubul de iahting organizase pentru prima dată Campionatul Mondial al clasei de 12 metri și susținea challengerul italian pentru viitoarea ediție din 1987 a Cupei Americii. Echipa atrăsese unii dintre cei mai buni navigatori din lume, inclusiv pe soțul ei de atunci, un expert în proiectarea spinnakerilor.

Sheree, în vârstă de 26 de ani la acea vreme, era o blondă zveltă din Orange, Connecticut, și ea însăși o navigatoare experimentată. În primele zile ale competiției, fusese direcționată spre un iaht mare care fusese închiriat pentru a distra soțiile, familiile și prietenii marinarilor. Oaspeții au fost serviți cu mâncare și șampanie și au urmărit cursa de la distanță cu ajutorul unui binoclu. "Nimeni nu știa la ce se uită, iar eu am urât asta", spune ea.

Pentru a găsi o alternativă, Sheree a încercat să facă autostopul cu o echipă de filmare într-o mică barcă cu motor care se îndrepta să filmeze cursa. Un bărbat înalt, cu părul șaten nisipos, purtând blugi albi, o cămașă chambray albastru deschis și ochelari de soare de aviator, i-a răspuns într-o engleză cu accent italian. "Ești sigură?", a întrebat el. "O să te uzi" și a avertizat că nu aveau mâncare bună ca pe iahtul soțiilor.

"Nu-i nimic. Nu asta vreau", a răspuns ea. "Vreau să mă uit la cursă".

Primii pași

În următoarele câteva zile, Sheree a învățat micul echipaj despre navigație, cum să se apropie de bărcile din cursă fără a le încurca și cum să facă fotografii strânse în timp ce ocoleau balizele. S-a udat și i-a plăcut fiecare minut. Italia a continuat să câștige, iar ea a sfârșit prin a rămâne acolo aproape patru săptămâni.

Pantofii preferați. Cu ce se încalță mai marii IT-ului american!

Gașca îl numea pe bărbatul cu blugi albi și ochelari de aviator "Mau". Sheree a fost frapată de cât de încântat era de faptul că se afla pe apă.

"Era ca și cum nu ar fi avut așa ceva în viața lui", spune Sheree. "Prinsese viață. Am râs mult. Simțeam că îl cunoșteam de o viață întreagă".

Și totuși, ea nu avea nicio idee despre cine era el și, din moment ce erau amândoi căsătoriți, nu a pus întrebări. El sosea în Porto Cervo cu elicopterul, uneori împreună cu soția sa, o italiancă micuță, brunetă, care semăna cu Joan Collins - deși ea nu se urca niciodată la bordul micuței bărci cu motor.

După aproximativ trei săptămâni, l-a întrebat pe unul dintre marinarii americani: "Cine este tipul acela cu care ies pe barcă?". "Este Maurizio Gucci, Sheree", a spus marinarul.

Era moștenitorul celei mai faimoase dinastii de modă din Italia, iar zilele petrecute pe micuța barcă cu motor aveau să declanșeze o poveste de dragoste de aproape șapte ani. Relația avea să joace un rol în decizia sa de a-și părăsi soția, Patrizia Reggiani, și de a declanșa o luptă acerbă pentru divorț - una care avea să ducă în cele din urmă la uciderea sa.

Citește tot articolul pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel