Cu cât a fost plătită Julia Roberts pentru rolul din "Frumușica"

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cu cât a fost plătită Julia Roberts pentru rolul din "Frumușica"
Cu cât a fost plătită Julia Roberts pentru rolul din "Frumușica"

Julia Roberts, una dintre cele mai talentate actrițe de la Hollywood, a cucerit publicul cu numeroasele sale filme, printre care și "Frumușica", lansat în 1990. Filmul a avut un mare succes la nivel internațional, încasând milioane de dolari. De aceea, este surprinzător să aflăm că Roberts a primit o sumă relativ mică pentru acest rol.

De la "Erin Brockovich" și "Minunea", până la "Magnolii de oțel" și "Iubitul meu se însoară", Julia Roberts a jucat în filme care au contribuit la popularitatea sa și i-au adus premii. În anul 2000, a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul principal din filmul inspirat din realitate, "Erin Brockovich". Unul dintre primele filme în care și-a făcut un nume este "Pretty Woman", dar se pare că nu a fost plătită cu o sumă însemnată, având în vedere încasările uriașe ale filmului și comparația cu ceilalți actori din distribuție. Care ar fi motivul acestei situații?

Care a fost încasarea globală a filmului "Frumușica"?

Julia Roberts interpretează rolul lui Vivian Ward, o prostituată inteligentă și sensibilă care se îndrăgostește de milionarul singuratic Edward Lewis, interpretat de actorul Richard Gere. Pelicula a avut încasări de peste 178,4 milioane de dolari la nivel internațional, ceea ce face cu atât mai surprinzătoare suma pe care actrița a primit-o pentru rolul ei.

Julia Roberts a făcut mai puţini bani decât Richard Gere

Este greu de crezut, dar Julia Roberts avea doar 22 de ani când a interpretat rolul lui Vivian în "Pretty Woman". Actrița nu era încă foarte cunoscută la momentul respectiv, apărând doar în câteva filme precum "Magnolii de oțel" și "Mystic Pizza". Cu toate că era o actriță promițătoare, Roberts a fost plătită doar 300.000 de dolari pentru rolul ei în film. În schimb, actorul Richard Gere a câștigat milioane datorită interpretării sale în "Pretty Woman", dar el avea deja în spate mai multe filme cunoscute până în acel moment, precum "American Gigolo" și "Ofițer și gentleman".

Prima actriţă hollywoodiană care a câştigat milioane de dolari pentru un singur rol

Julia Roberts a reușit să-și consolideze poziția în ciuda începutului modest din punct de vedere financiar în "Pretty Woman". Până în anul 2000, la doar un deceniu după "Frumușica", actrița câștiga deja 20 de milioane de dolari pentru rolul din "Erin Brockovich", pentru care a obținut și primul ei premiu Oscar. A devenit astfel prima femeie din industria cinematografică de la Hollywood care a câștigat o sumă atât de mare pentru un rol de film. În prezent, Roberts câștigă impresionantul venit anual de 30 de milioane de dolari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel