Cryptomonedele ar putea salva civilii blocați în țările afectate de război. Exemplu din Afganistan

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Cryptomonedele sunt o metodă de a schimba fața unei țări distruse de război. Este și cazul Afganistanului. 

Pe măsură ce cryptomonedele au început să atragă atenția internațională, mai mulți afgani au devenit fascinați de ele și grupuri mici de oameni au găsit modalități de a începe tranzacționarea cu ele, mai ales că cel puțin o bursă de crypto-mărfuri a fost deschisă în Kabul până în 2019. Dar nu a performat cu adevărat până anul trecut, când preluarea țării de către talibani a exclus Afganistanul din economia globală tradițională, forțând peste 30 de milioane de afgani să vină cu noi modalități de a accesa numerar pentru cheltuielile lor zilnice.

Unii au apelat la practica veche hawala, o metodă de a muta bani peste granițe care datează de secole, către Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Dar pentru că hawala se bazează în mare măsură pe un sistem de onoare, practica s-a confruntat cu acuzații pentru lipsa de transparență și traseele birocratice neadecvate, scrie AlJazeera

Serviciile tradiționale de trimitere a banilor nu funcționează în Afganistan: Crypto ar fi soluția

Mulți afgani așteaptă sosirea asistenței de la rudele din străinătate, dar afganii din afara țării spun că în ultimele nouă luni s-au confruntat cu multe obstacole în încercarea de a trimite bani prin servicii precum Western Union și MoneyGram, inclusiv lipsa de claritate cu privire la modul de a trimite bani, cât poate fi trimis și când.

O posibilă soluție care este promovată în mod repetat în ultimele luni sunt cryptomonedele, entuziaștii spunând că este singura soluție viabilă în cazul crizei de numerar despre care se spune că a fost creată de încrederea fostului guvern susținut de Occident în modele economice vechi. La fel ca în multe alte părți ale globului, în principal tinerii cunoscători ai rețelelor sociale, în vârstă de 20 și 30 de ani, fac eforturi pentru adoptarea pe scară largă a cryptomonedelor.

”Dacă am fi putut introduce oamenii în domeniul crypto mai devreme, atunci sistemul bancar ar fi putut fi salvat”, spune Sayed Mansoor, unul dintre fondatorii Falcon Investing Company, care tranzacționează cryptomonede și administrează un schimb crypto-cash, oferind totodată cursuri de formare pentru oricine este interesat.

El crede că sistemele bancare convenționale sunt prea greoaie, cu procesele lungi și consumatoare de timp. Pentru el, puterea cryptomonedelor constă în viteza lor de operare. 

”Când oamenii văd că transferurile au loc în mai puțin de un minut, asta le construiește automat încrederea”, spune Mansoor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel