Credeați că ați răspuns corect la întrebările de la recensământ 2022? S-ar putea să nu fie așa. Verificați aici cu un singur click

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Lisa Fotios, de la Pexels
Fotografie creată de Lisa Fotios, de la Pexels

Credeați că ați răspuns corect la întrebările de la recensământ 2022? Atenție! Puteți cădea în capcană foarte ușor! Verificați aici dacă ați făcut corect autorecenzarea.

Există un site care îți arată dacă ai completat corect chestionarul pentru recensământ. Ce trebuie să faceți este foarte simplu!  Puteți verifica dacă autorecenzarea efectuată de o anumită persoană a fost realizată cu succes, sub forma unei dovezi de autorecenzare.

În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a RPL a chestionarului de recensământ din cauza completării parțiale sau cu erori.

În cazul persoanelor salariate se acordă o singură zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei (a copiilor minori, de exemplu) ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr.19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu completări și modificări prin Legea nr.178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Recensământul este o cercetare statistică de amploare, desfășurată la nivelul populației rezidente dintr-o țară (populația care trăiește efectiv pe teritoriul tării respective). Astfel, Recensământul Populației și Locuințelor din România se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul țării noastre. Recensământul oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale și activități administrative sau de cercetare. Vezi aici dacă ai completat corect chestionarul pentru recensământ 2022. Tot ce trebuie să faci este să introduci CNP-ul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel