COVID-19. Cum se face o campanie de vaccinare ca la carte

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

România a înregistrat în primele două săptămâni din noiembrie jumătate din infectările raportate în partea a doua a lunii octombrie: 6.733, comparativ cu media zilnică de 13.626 de cazuri.

Numărul deceselor a scăzut și el cu 11% în primele 2 săptămâni din această lună, media zilnică fiind de 380 de morți față de cele 426 de decese zilnice de la sfârșitul lui octombrie.

Totuși, media scăzută de vaccinare păstrează țara noastră în topul negru al deceselor raportate la un milion de locuitori, cu o medie zilnică de 20 de morți la milion.

Campanie bună Vs. Campania României

După ce în vară guvernanții trâmbițau că am învins pandemia și campania de vaccinare a fost un succes, ne-am trezit cu un val cât un tsunami.

Campania ”Ce este vaccinul” s-a dovedit un fiasco. Oamenii au simțit că le sunt aruncate doar niște clișee de la politicieni mai preocupați de congrese și echipe câștigătoare decât de pandemie.

Ca model de comparație, am găsit clipul postat de Ministerul Sănătății din Republica Moldova. Acesta nu are nevoie de miniștri și premieri care să ne spună ce conține vaccinul. 

Și, dacă ai uitat-o, mai jos este campania girată de Guvernul României:

Rata mortalității în țari cu rata ridicată de vaccinare se situează între 2 și 3 decese la un milion de persoane, chiar dacă numărul infectărilor este de zeci de mii de cazuri zilnice. De zece ori mai puțin decât în România...

Citește și: Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel