Conflictul Rusia-Ucraina. Shalke 04 a eliminat logo-ul Gazprom de pe tricouri

Matei Ion |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Echipa de fotbal germană Shalke 04 își schimbă tricourile / Foto: Wiki
Echipa de fotbal germană Shalke 04 își schimbă tricourile / Foto: Wiki

Logo-ul Gazprom a dispărut de pe tricourile echipei germane de fotbal Schalke, după ce Rusiei a început atacul armat împotriva Ucrainei.

Schalke a declarat că logo-ul va fi înlocuit cu litere pe care scrie "Schalke 04", în urma a ceea ce a fost definit drept "evoluții recente".

Un înalt executiv al Gazprom a demisionat deja din consiliul de supraveghere al Schalke mai devreme joi, după ce a fost ținta sancțiunilor americane.

Matthias Warnig este directorul general al gazoductului Nord Stream 2, recent construit, dar care nu a apucat niciodată să opereze, dintre Rusia și Germania, care este un proiect de miliarde de dolari al Gazprom și al unor companii europene.

Lucescu, decizie RADICALĂ: Jucătorii lui Dinamo Kiev au PĂRĂSIT Ucraina din cauza tensiunilor cu Rusia

Schalke, cu sediul la Gelsenkirchen, a declarat că Warnig a informat consiliul de administrație că se va retrage cu efect imediat din funcție, după doi ani în care a fost reprezentantul principalului sponsor Gazprom.

Cotidianul german Bild a început săptămâna aceasta să acopere logo-urile Gazprom de pe tricourile lui Schalke cu "Libertate pentru Ucraina", în semn de protest față de adâncirea intervenției militare a Rusiei în Ucraina.

Gazprom a furnizat fonduri de sponsorizare pentru Schalke, care a retrogradat anul trecut în a doua divizie, încă din 2006, acordul fiind anunțat în aceeași zi în care președintele rus Vladimir Putin a sosit pentru o vizită de stat în Germania.

Brandingul Gazprom a avut un profil și mai mare în această săptămână în fotbalul european prin sponsorizarea Ligii Campionilor. Logo-urile sale au strălucit pe teren în timpul meciurilor din 16-imile de finală și au apărut în transmisiunile UEFA.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel