Columbia, aprovizionare cu energie către Europa pentru a înlocui importurile rusești

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Țara este pregătită să crească producția.

Columbia este pregătită să joace un rol central în furnizarea de cărbune și petrol cătr țările occidentale, pentru a compensa deficitul lor cauzat de sancțiunile împotriva Rusiei a declarat președintele columbian Ivan Duque, într-un interviu pentru CNN.

„Țările nord-americane și europene știu sigur că nu mai pot conta pe aprovizionarea cu energie din Rusia. Poate Columbia să contribuie la rezolvarea problemei? Raspunsul este da.", spune Duque.

Duque a enumerat trei domenii în care Columbia ar fi pregătită să crească producția: producția tradițională de petrol și gaze, cărbune și surse de energie regenerabilă, cum ar fi hidrogenul curat.

„Astăzi, Columbia poate crește imediat cantitatea de cărbune (...) Avem unele dintre cele mai mari resurse din lume și nu le folosim pentru a genera electricitate”, a spus Duque.

Președintele Columbiei a anunțat că va crește aprovizionarea cu cărbune către Germania, care a aprobat recent planuri pentru renunțarea treptată la cărbunele rusesc.

În plus, Duke consideră că evenimentele care au loc în Ucraina sunt genocid. Președintele Columbiei crede: „Acest lucru trebuie să înceteze. Aceasta este o nebunie. "

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel