Coldplay și fostul manager se dau reciproc în judecată pentru milioane de euro

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Coldplay a înregistrat o colaborare cu Little Simz
Coldplay a înregistrat o colaborare cu Little Simz

Trupa lansează un contraproces de 14 milioane de lire sterline împotriva lui Dave Holmes, care susține că îi datorează 10 milioane de lire sterline.

Trupa Coldplay se află într-o bătălie juridică cu fostul lor manager, ambele părți depunând cereri concurente la Înalta Curte, solicitând milioane de lire sterline de la cealaltă parte.

Dave Holmes, care a fost managerul trupei Coldplay din 2005 până în 2022, a dat în judecată grupul în luna august pentru un "comision neplătit" de 10 milioane de lire sterline pe care susține că i se cuvine. El spune că banii se referă la două albume încă nelansate la care susține că a lucrat cu grupul, potrivit The Guardian.

Dar, într-un nou proces, trupa a respins pretențiile lui Holmes și cere daune de 14 milioane de lire sterline, deoarece susține că fostul lor manager a permis ca costurile turneului să se înmulțească, susținând, de asemenea, că acesta s-a folosit de relația sa cu grupul pentru a obține împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari (24,6 milioane de lire sterline) de la promotorii de concerte Live Nation.

"Din câte știm [noi]... domnul Holmes a folosit banii obținuți prin acordurile de împrumut pentru a finanța o afacere de dezvoltare imobiliară în Vancouver, Canada, sau în împrejurimi", a susținut trupa în documentele judiciare consultate de Times.

"Se poate deduce, că domnul Holmes a fost capabil să achiziționeze împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari la o rată anuală fixă a dobânzii de 2,72% de la Live Nation doar în virtutea poziției sale de manager al trupei Coldplay", continuă cererea.

De asemenea, documentele judiciare susțin că Holmes nu a reușit să supervizeze și să controleze în mod adecvat bugetul turneului.

Potrivit documentelor, au fost comandate sau cumpărate echipamente costisitoare care nu erau adecvate scopului, inclusiv un ecran video de 9,7 milioane de dolari care era atât de mare încât nu a putut fi adus în turneu, precum și 16 piloni de scenă personalizați care au costat 10,6 milioane de euro (9 milioane de lire sterline) și care s-au dovedit a fi inutilizabili.

Întrebat despre cererea reconvențională, un purtător de cuvânt al lui Holmes a declarat pentru Times: "Coldplay știu că au probleme cu apărarea lor.

"Acuzându-l pe Dave Holmes de lipsuri etice inexistente și de alte abateri inventate nu va devia de la adevărata problemă de față - Coldplay a avut un contract cu Dave, refuză să-l onoreze și trebuie să-i plătească lui Dave ceea ce îi datorează."

Cazul ar putea ajunge în instanță dacă părțile nu ajung la o înțelegere.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel