Cod galben de caniculă în Muntenia, Oltenia și Dobrogea

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cod galben de caniculă în Muntenia, Oltenia și Dobrogea
Cod galben de caniculă în Muntenia, Oltenia și Dobrogea

Județele din Muntenia, sudul Olteniei și zona continentală a Dobrogei vor fi sub Cod galben de temperaturi ridicate și disconfort termic pe parcursul zilei de joi, conform unei atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În aceste regiuni, temperaturile maxime vor oscila între 30 și 34 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi în jurul valorii de 80 de unități, indicând un disconfort termic accentuat.

Codul galben este valabil pentru municipiul București și județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea și Teleorman.

În Capitală, vremea va fi călduroasă, cu un disconfort termic ridicat, iar ITU se va menține în jurul valorii de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când sunt așteptate averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Temperatura maximă în București va fi în jurul valorii de 33 de grade Celsius, iar spre dimineață, termometrele vor indica între 16 și 19 grade Celsius.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel