Cluburile sportive din Sfântu Gheorghe primesc ajutor de la Comisia Europeană

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 800.000 de euro pentru cluburile sportive din Sfântu Gheorghe.

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă românească în valoare de 800.000 de euro (4 milioane de lei) pentru sprijinirea cluburilor sportive din Sfântu Gheorghe în contextul pandemiei de coronavirus, se arată într-un comunicat de presă.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe. Măsura este menită să atenueze deficitul brusc de lichidităţi cu care se confruntă aceşti agenţi economici şi să abordeze pierderile pe care le-au suportat din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive instituite pentru a limita răspândirea virusului, precizează Comisia.

Comisia Europeană a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar şi se va acorda până la 30 iunie 2022.

CITEȘTE ȘI: Nord Stream 2 ar putea însemna ”colapsul instantaneu” al securității în Europa

Nord Stream 2 rămâne un subiect încins de discuție.  Punerea în funcțiune a noului gazoduct ar putea afecta grav securitatea Europei, în special a celei Centrale și de Est, susține Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev avertizează, într-un interviu pentru La Reppublica, cu privire la noua situație care se va crea după operaționalizarea gazoductului.

Astfel, Zelenski este convins că securitatea energetică a Europei se va prăbuși imediat dacă gazoductul Nord Stream 2 va fi lansat și transportul de gaze prin Ucraina va înceta.

”Însuși faptul ipotetic că Nord Stream 2 poate fi pus în funcțiune este extrem de destabilizator pentru regiunea noastră. Rusia investește în diverse pârghii de presiune asupra țărilor europene pentru ca această conductă să devină operațională, lucru care va duce la oprirea transportului de gaze prin Ucraina. Dacă se întâmplă acest lucru, securitatea Europei de Est și Centrală se va prăbuși instantaneu”, a atenționat liderul de la Bankova.

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel