Cine e Viya, ”regina teleshopping-ului” chinez. În 2020 a vândut produse de peste 31 de miliarde. Popularitatea sa nu a picat bine Partidului Comunist

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Viya, Weibo
Foto: Viya, Weibo

Teleshopping pe internet. Cu asta se ocupă Viya. Mai exact - se ocupa, pentru că nu se știe încă dacă autoritățile chineze îi vor mai da acceptul să prezinte produse pe internet din care să facă sute de milioane de dolari.

Tânăra în vârstă de 36 de ani avea peste 18 milioane de urmăritori pe canalul de socializare Weibo și 80 de milioane de urmăritori pe platforma de cumpărături Taobao, care este deținută de gigantul Alibaba.

În decembrie, autoritățile de la Beijing au condamnat-o pe Viya la plata unei amenzi de 210 milioane de dolari pentru evaziune fiscală, iar vedeta a acceptat fără rezerve ”atenționarea” din partea regimului.  Într-o postare pe contul ei de Weibo, Viya a spus că "îi pare extrem de rău". "Accept pe deplin pedeapsa dictată de autoritățile fiscale", a mai adăugat aceasta. 

Totuși, imediat după postare, Partidul Comunist Chinez i-a suspendat conturile de socializare, semn că viitorul său rămâne incert.

”Regina live-streamului” vindea orice, pentru oricine

Adeseori prezentată ca fiind în stare să „vândă orice” pe platforma de streaming în direct a Taobao, Viya a devenit rapid o celebritate a internetului în țara ei, strângând peste 110 de milioane de abonaţi pe reţelele de socializare.

Viya a avut primul său butic la vârsta de 18 ani și a dezvoltat un lanț de magazine pe care le-a trecut complet în on-line încă din 2012.

În fiecare seară, publicul Viyei plasa comenzi în valoare de milioane de dolari.

Cu o apariție extrem de credibilă, Viya a devenit foarte populară în China, depășind granițele unui simplu plasator de produse. Doar în 2020 a realizat vânzări de peste 31 de miliarde de dolari pe canalul său de live-stream, relatează South China Morning Post, care citează Protocol.

Aceasta a reușit să vândă până și locuri într-o rachetă spațială, pentru suma de 5,6 milioane de dolari.

”Ambiția mea este să le ofer fanilor mei tot ce ar putea avea nevoie ”, a spus ea. „Sonerii, covoare, periuțe de dinți, mobilier, saltele, totul”, spunea ea pentru Bloomberg

Plasează haine și produse  de înfrumusețare până la alimente și chiar case și apartamente.

Viya era implicată și în diverse acțiuni sociale precum o strângere de fonduri pentru susținerea afacerilor din Wuhan, grav afectate de pandemie, precum și într-o campanie ce promova soiurile hibride de orez. 

Influența ei considerabilă a fost recunoscută și de publicația Time, care a inclus-o printre cei mai influenți oameni din 2021.

Chiar și Kim Kardashian i-a cerut ajutorul pentru a-și prezenta parfumul în China. Viya a reușit să vândă tot în câteva minute.

Citește și: Beijingul bagă spaima-n vedete: Starurile din industria showbiz-ului au 10 zile să-și plătească taxele, altfel riscă închisoarea

„Nu pot rata spectacolele lui Viya”, spunea, pentru Bloomberg, Linda Qu, una dintre cei 37 de milioane de umăritori. După ce își culcă fiul în vârstă de patru ani, Linda lasă livestreamul Viyei să ruleze pe smartphone-ul ei în timp ce ea face yoga sau se uită la televizor pe canapea. Se pare că Linda va mai aștepta ceva timp până când o va revedea on-line pe populara prezentatoare de produse.

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel