Cillian Murphy revine în rolul lui Tommy Shelby într-un nou film "Peaky Blinders" produs de Netflix

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un film "Peaky Blinders" va fi produs de Netflix, iar actorul Cillian Murphy, laureat al premiului Oscar, va relua rolul gangsterului Tommy Shelby, pe care l-a interpretat în serialul TV omonim, informează BBC.

Platforma de streaming Netflix a confirmat această informaţie printr-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, miercuri, alături de o fotografie ce prezintă scenariul viitoarei producţii cinematografice.

"Acesta este un cadou pentru fani", a declarat actorul irlandez Cillian Murphy, care va fi şi unul dintre coproducătorii peliculei.

Serialul TV de mare succes "Peaky Blinders", produs de BBC şi difuzat în şase sezoane din 2013 până în 2022, prezintă povestea unei familii de gangsteri din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

Cillian Murphy a interpretat rolul principal în acest serial de televiziune.

"Se pare că Tommy Shelby nu terminat-o cu mine. Am o mare mulţumire să colaborez din nou cu Steven Knight şi Tom Harper la o versiune cinematografică a serialului 'Peaky Blinders'", a declarat actorul irlandez.

Acest serial a fost difuzat iniţial de postul BBC Two în septembrie 2013. A fost transferat pe postul BBC One odată cu cel de-al cincilea sezon al său, difuzat în 2019, când a înregistrat o audienţă de 5 milioane de telespectatori.

"Peaky Blinders" a câştigat numeroase trofee şi distincţii, inclusiv National Television Award - care este votat de public - şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun serial dramatic în 2018.

Scenaristul şi creatorul serialului TV, Steven Knight, a promis că viitorul film "nu va lăsa nimic în urmă".

"Va fi un capitol exploziv în povestea Peaky Blinders", a mai spus el, potrivit agenţiei de presă PA. "Îi va prezenta pe Peaky Blinders în plin război", a adăugat Steven Knight.

El s-a declarat "cu adevărat încântat" de faptul că filmul, care va intra în producţie la sfârşitul acestui an, va putea fi realizat.

Regizorul Tom Harper a spus: "Atunci când am regizat primele episoade din 'Peaky Blinders', în urmă cu peste 10 ani, nu ştiam cât de mare va deveni acest serial, dar ştiam că exista un fel de alchimie între distribuţie şi scenariu, care se simţea explozivă".

Actorul Cillian Murphy a devenit faimos după ce a jucat în producţii precum "28 Days Later", "Peaky Blinders", "Inception" şi "Dunkirk".

Anul trecut, el l-a interpretat pe creatorul bombei atomice în filmul "Oppenheimer", un rol care i-a adus premiul Oscar în martie 2024.

Cillian Murphy a devenit primul star născut în Irlanda care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, iar acea victorie i-a cimentat statutul de actor de prim rang la Hollywood.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel