Chitara lui John Lennon, vândută la licitație pentru suma record de 2,9 milioane de dolari

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Chitara lui John Lennon, vândută la licitație pentru suma record de 2,9 milioane de dolari/Facebook
Chitara lui John Lennon, vândută la licitație pentru suma record de 2,9 milioane de dolari/Facebook

O chitară la care a cântat John Lennon s-a vândut la licitație pentru suma de 2,9 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial pentru cea mai mare sumă obținută la o licitație de o chitară din istoria trupei The Beatles, informează DPA și PA Media.

Aceasta chitară acustică cu 12 corzi, utilizată de The Beatles pentru înregistrarea albumului și a filmului Help! din 1965, a fost găsită în podul unei case și nu a mai fost văzută sau folosită de mai bine de 50 de ani.

Instrumentul a fost achiziționat în urma unei licitații telefonice care a avut loc miercuri la Hard Rock Cafe din New York, ca parte a unei vânzări de obiecte muzicale organizate pe parcursul a două zile de casa Julien's Auctions.

Suntem absolut încântaţi şi onoraţi pentru că am stabilit un nou record mondial odată cu vânzarea chitarei pierdute a lui John Lennon, a precizat David Goodman, directorul casei Julien's Auctions.

Chitara nu este doar o pagină din istoria muzicii, ci şi un simbol al moştenirii durabile a lui John Lennon, a adăugat el.

Ziua de azi simbolizează ceea ce noi facem cel mai bine la Julien's - creăm oportunităţi prin care oamenii se pot reconecta cu reperele culturale care au conturat momentele ce contează cel mai mult de-a lungul vieţii. Vânzarea fără precedent de azi este o dovadă a farmecului şi veneraţiei atemporale pentru muzica The Beatles şi pentru John Lennon, a mai spus David Goodman.

După ce chitara a fost folosită de grupul The Beatles, instrumentul a ajuns în posesia chitaristului scoţian Gordon Waller, membru al duetului pop Peter & Gordon şi care, ulterior, a oferit instrumentul managerilor de turneu ai trupei.

Peste decenii, noii proprietari, care trăiau într-o zonă rurală din Marea Britanie, au redescoperit instrumentul în timpul unei operaţiuni de mutare şi l-au scos la vânzare cu un preţ estimativ cuprins între 485.000 de lire sterline (615.000 de dolari) şi 647.000 de lire sterline (820.557 de dolari).

Chitara apare în filmul Help!, în scena în care trupa The Beatles interpretează cântecul You've Got to Hide Your Love Away.

Ea a mai fost folosită şi în timpul sesiunilor de înregistrate pentru piesele Help!, It's Only Love, I've Just Seen a Face şi Girl, precum şi pentru piesa Norwegian Wood, interpretată de George Harrison. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel