Chitara acustică iconică a lui George Harrison este scoasă la licitație

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Gottahaverockandroll.com scoate la licitație o incredibilă chitară acustică albă Washburn EA20 Woodstock, cu care George Harrison a cântat pe scenă în timpul legendarului Prince's Trust All Star Rock Concert. 

Harrison a folosit această chitară pentru a interpreta „Here Comes the Sun” într-un moment memorabil al concertului.

Chitara pierdută a lui John Lennon de la „Help!” a fost vândută recent la licitație pentru puțin sub 2.900.000 de dolari!

Chitara este estimată să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 75.000 și 100.000 de dolari. Licitația se încheie pe 7 iunie și se află pe site-ul gottahaverockandroll.com

Despre Georrge Harrison

Deși Lennon și McCartney au fost principalii compozitori ai trupei, Harrison a adus contribuții esențiale, scriind piese de succes precum "Here Comes the Sun," "Something," și "While My Guitar Gently Weeps." Stilul său distinctiv de chitară și interesul pentru muzica indiană au influențat semnificativ sunetul și direcția artistică a The Beatles, mai ales în perioada lor experimentală.

Cariera solo

După destrămarea The Beatles în 1970, Harrison și-a continuat cariera solo cu mare succes. Albumul său triplu de debut, "All Things Must Pass," a fost un succes critic și comercial, conținând hituri precum "My Sweet Lord" și "What Is Life." A continuat să lanseze albume de succes și să colaboreze cu alți artiști de renume.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel